הבסיס: חומוס גרגירים חומוס גרגירים
חומרים
השריה לפחות 4 שעות בקירור
1 קג חומוס יבש גרגיר קטן
1 כף מחוקה סודה לשתיה
מים מינרלים לכדי כיסוי ועוד 5 ס"מ
אופן ההכנה
1. משרים את גרגירי החומוס בקירור, לפחות 4 שעות.
2. מעבירים את הגרגירים לסיר, מכסים במים מינרלים ועוד 5 ס"מ מעבר.
3. מבשלים כ-45 דקות ברתיחה, תוך כיפוף הקצף וסחרור הסיר.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: חומוס גרגירים
סלט חומוס | צילום: סתיו שפיר - לא לשימוש סלט חומוס
חומרים
פלפל חריף
טחינה
אופן ההכנה
1. מקררים את גרגירי החומוס המבושל.
2. טוחנים את החומוס המבושל במעבד מזון עם חתיכה קטנה מהחלק הקידמי של הפלפל החריף.
3. על כל כמות של חומוס מבושל מוסיפים 25% טחינה.
4. מוסיפים מים מינרלים לפי המרקם הרצוי.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט חומוס
חומוס עם שוארמה סרדינים חומוס עם שוארמה סרדינים
חומרים
6 סרדינים מפולטים פרפר משודכים לזוגות.
1ק"ג עגבניות שרי
עגביות שטח
קמח
3 לימונים
1 פלפל ירוק חריף
1 פיתה
שמן זית
אופן ההכנה
1. יוצרים תערובת של קרעי פיתה, שמן זית וזרעי עגבניות.
2. יוצרים סנדביצ'ים מכל 2 סרדינים ושכבת מיליו של פיתה בן הסרדינים.
3. מחממים שמן זית במחבת. מקמחים את סנדביץ' הסרדינים. מטגנים כ-3 דקות מכל צד ומוציאים לנייר סופג.
4. טוחנים בבלנדר עגבניות שרי ומאפשרים להם להקציף. מסננים דרך שינואה ישירות לצלחת הגשה. מסדרים חומוס גרגירים בצלחת.
5. קוצצים את הסרדינים ומסדרים על החומוסים.
6. במכתש ועילי כותשים פלפל ומלח. סוחטים את הלימונים לתערובת הפלפל בכדי ליצור תערובת חמצמצה-חריפה.
7. יוצקים 2-3 כפות מתערובת המיץ לימון-פלפל ומתבלים בשמן זית ומלח ים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: חומוס עם שוארמה סרדינים
חומוס עם בשר טלה חומוס עם בשר טלה
חומרים
חומוס משחה
חומוס גרגירים
שוק טלה
צרור פטרוזיליה
פלפל חריף
מלח ים
שמן זית
עגבניה
אופן ההכנה
1. מלהיטים מחבת או פלנצ'ה.
2. חותכים פרוסה או שריר מתוך שוק הטלה.
3. צולים כמו סטייק למידת עשייה מדיום.
4. קוצצים את הבשר. קוצצים חופן עלים, קוצצים מעט פלפל חריף ומערבבים עם הבשר.
5. מסדרים חומוס משחה בצלחת, מעל חומוס גרגירים ועליו את הבשר עם עשבי התיבול.
6. יוצקים שמן זית ומלח ים וסוחטים עגבניה אחת מעל.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: חומוס עם בשר טלה
מרק חומוס ועגבניות מרק חומוס ועגבניות
חומרים
1 ק"ג עגבניות מכמה שיותר סוגים
1 כוס חומוס מבושל
מרווה טריה
פלפל חריף
שמן זית
מלח ים
אופן ההכנה
1. פורסים פלפל חריף וקוצצים עלי מרווה.
2. מטגנים את הפלפל עד שעולות בועיות סביבו.
3. מוסיפים למחבת עגבניות קצוצות ומבשלים כ-10 דקות.
4. מוסיפים את החומוסים ומבשלים כ-7 דקות נוספות.
5. במקביל מטגנים בזהירות בשמן זית עלי מרווה עד שמופיעות בועיות. מעבירים לנייר סופג, אמור לצאת קריספי.
6. טוחנים את המרק בבלנדר יד ומעבירים בשינואה.
7. יוצקים לקערת מרק. מתבלים בשמן זית, מרווה קריספית ומלח ים
מבשלים ביחד, שישי ב- 18:30
>> למתכוני הפרק הקודם של מבשלים ביחד