תפוחי אדמה בפיתה | תמונת AVI: mako תפוחי אדמה בפיתה
מתכון נפלא ,פשוט ומעשי שיעשה לכם כיף בבטן
מרכיבים (6 מנות):
1 ק"ג תפוחי אדמה לבן
שמן זית
מלח ים
1 חבילה מלח גס
2 שמנת חמוצה של פעם
4 פיתות
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה סיר עם מים, כף מלח ותפוחי האדמה ומבשלים כ 80% את התפוחים.
2. מסדרים את תפוחי אדמה על מגש אפיה שסודר מראש עם המון מלח גס. אופים בתנור בחום של 200 מעלות כ 20 דקות.
3. חוצים את תפוחי האדמה ומעבירים את בשרם לקערה, יוצקים כ ½ כוס שמן זית, מפזרים מעט מלח ים ומערבבים ביד. זהירות חם מאד!
4. מורחים שמנת חמוצה בפיתה, מכניסים את בשר תפוחי האדמה ואוכלים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: תפוחי אדמה בפיתה
פיקטה חזה עוף | תמונת AVI: mako פיקטה חזה עוף
גם כששום דבר אחר לא הולך את המתכון הזה לא תצליחו לפשל
מרכיבים (12 מנות):
1 ק"ג חזה עוף טרי
מרווה טריה
קמח
שמן זית
½ כוס יין מרסלה אדום
קיסמים
אופן ההכנה:
1. פורסים דק את העוף מצמידים עלה מרווה ותופרים אותו עם קיסם.
2. מקמחים ומאבקים את הנתחים.
3. מטגנים בשמן זית עד שמזהיב, מוסיפים1/4 - 1/2 יין מרסלה ומצמצמים תוך יצירת אמולסיה.
4. מסדרים בצלחת.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פיקטה חזה עוף
אורז ירוק | תמונת AVI: mako אורז ירוק
מנה קלה להכנה וטעימה, מתאימה כתוספת לחג, תהנו
מרכיבים (6 מנות):
½ שקית אורז פרסי
שמן זית
1 בצל יבש קצוץ
ענף מרווה
פלפל ירוק חריף
1 לימון
צרור: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, נענע
מלח ים
מים מינרלים
אופן ההכנה:
1. שוטפים את האורז.
2. בסיר עם 3 כפות שמן זית מאדים את הבצל, עלי מרווה, ופרוסות פלפל חריף.
3. מוסיפים את האורז ומטגנים היטב עד שהאורז חם מאד. מתבלים במלח ים.
4. מכסים במים מינרלים + 2 ס"מ מעל האורז. מביאים לרתיחה, מחלישים את האש ומבשלים כ 15 דקות.
5. מכבים את האש מכסים במגבת ומניחים לזה כ5 דקות נוספות.
6. מעבירים לקערה ומאווררים עם מזלג.
7. במקביל לזמן הבישול של האורז קוצצים את עשבי התיבול.
8. מערבבים את העשב עם האורז, סוחטים מיץ מלימון אחד ומתקנים במלח ים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: אורז ירוק
קרם פטיסייר | תמונת AVI: mako קרם פטיסייר
הקרם דה לה קרם של רוב הקינוחים והמאפים הצרפתים
מרכיבים (6 מנות):
½ ליטר חלב (לקנות 2 ליטר חלב מלא הרדוף)
100 גרם סוכר
45 גרם קורנפלור
80 גרם חלמונים
מקל וניל
80 גרם חמאה
קרח
לבננות
3-4 בננות
סוכר
חמאה
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה את החלב והוניל. במקביל בקערה מערבבים הייטב את החלמונים, סוכר וקורנפלור.
2. ברגע שמתחילה רתיחה עושים השוואת טמפרטורות עם תערובת החלמונים.
3. מחזירים לאש ומבשלים כ 2 דקות ברתיחה מלאה.
4. מעבירים את הסיר לקערה עם קרח.
5. בעזרת מטרפה מקררים ומאווררים את הקרם.
6. ברגע שהקרם מגיע לטמפ' חום גוף מעבירים את הקרם לקערת מיקסר חשמלי, מוסיפים את החמאה וממשיכים להקציף את שהיא נבלעת בקרם.
הכנת בננות:
1. מחממים מחבת.
2. לקערה חותכים את הבננות ל4-5 חתיכות מפזרים 3-4 כפות סוכר מערבבים עם הידים עד שמופיע נוזל דביק וצמיגי. ממיסים חמאה במחבת ומוסיפים את הבבנות עד קרמול קל.
הגשה:
עם כף מעבירים חלק מהקרם לצלחת הגשה ומעל בננות ומהרוטב של הבננות.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קרם פטיסייר