אורז אורז
חומרים:
3 כוסות אורז יסמין שטוף
½ כוס שמן קנולה
¾ כוס מים
מעט כורכום
תפוח אדמה אחד קלוף ופרוס
אופן ההכנה:
1. מרתיחים סיר מים עם 3 כפיות מלח. חולטים את האורז כ-7 דקות ומסננים.
2. בסיר נוסף מחממים את השמן עם הכורכום ומוסיפים את המים. מעבירים את הנוזלים הללו לקערית.
3. באותו סיר יוצרים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה. מסדרים שכבה הדוקה של אורז ומעליה מחזירים את שאר האורז, אך לא מהדקים.
4. יוצרים ארובות לעומק האורז אם כף עץ. שופכים חזרה לסיר את הנוזלים.
5. מכסים את הסיר עם מגבת ומכסה. מרתיחים כ-2 דקות ומעבירים לפלטת מתכת על אש חלשה לפחות ל-20 דקות עד שעה.
6. הופכים בזהירות על צלחת ומגישים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: אורז
קבב קבב
חומרים:
½ ק"ג בשר בקר צוואר טחון
½ ק"ג בשר שפונדרה טחון
2 בצל יבש
מלח
פלפל שחור
גרגירי כוסברה
אופן ההכנה:
1. מערבבים יחד בקערה את שני סוגי הבשר.
2. קוצצים פנימה בצל ומתבלים בגרגירי כוסברה טחונה, מלח ופלפל. לשים היטב.
3. מקבבים על שיפודים רחבים וצולים על הגריל או הפלנצ'ה.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קבב
סלט עגבניות חריף סלט עגבניות חריף
חומרים:
¼ ק"ג עגבניות
פלפל חריף
בצל סגול
חומץ
שמן זית
מלח ים
אופן ההכנה:
1. חותכים עגבניות, קוצצים פלפל חריף ומוסיפים חצאי טבעות בצל סגול.
2. מתבלים במלח ושמן זית ומוסיפים מעט חומץ.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט עגבניות חריף
גולש ירוק וקציצות דג גולש ירוק וקציצות דג
חומרים:
1 פילה אינטיאס כ1/2 ק"ג לפחות
1 תפוח אדמה לבן מבושל
1 ביצה
2 ראשי חסה
שמן זית
מלח ים
לימון פרסי
אופן ההכנה:
1. חוצים את הלימון הפרסי ומשרים במים כשעה.
2. קוצצים את הדג לקוביות קטנות. מוציאים את הבשר של תפוחי האדמה מוסיפים ביצה ומלח. מערבבים.
3. יוצרים קציצות ומטגנים.
4. קוצצים את ראשי החסה.
5. בסיר סוטג' עם שמן זית ממיסים את עלי החסה כ-2 דקות.
6. מוסיפים מים וגם את המים מההשריה של הלימון הכבוש.
7. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-5 דקות.
8. מזגגים מיץ לימון ושמן זית.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: גולש ירוק וקציצות דג
טאטאן אגסים וקדאיף טאטאן אגסים וקדאיף
חומרים:
אגסים שלמים או חצאים
400 גרם חמאה מומסת
קדאיף
50 גרם סוכר
אבקת סוכר
שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. קולפים וחוצים את האגסים.
2. מחממים את התנור.
3. מחממים מחבת טפלון, מפזרים סוכר וממיסים לקרמל זהוב. מוסיפים מעט חמאה.
4. מניחים את האגסים במחבת על חלקם החיצוני בצורה צפופה.
5. בקערה קורעים קדאיף, בוזקים חמאה מומסת ואבקת סוכר ומערבבים היטב.
6. מסדרים שכבה יפה של קדאיף מעל האגסים ומהדקים את הדפנות בין האגסים לשפת המחבת.
7. אופים בתנור הכי קרוב לגוף חימום עליון כ-10 דקות.
8. במקביל מקציפים שמנת במיקסר חשמלי עם מעט סוכר.
9. הופכים את הקדאיף על צלחת הגשה, תוך זהירות מנוזלים חמים במחבת. מגישים עם קצפת.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: טאטאן אגסים וקדאיף