פולנטה פולנטה
חומרים:
1 כוס פולנטה
3 כוסות חלב
1 כוס מים
מלח
פרמז'ן
1 כדור מוצרלה באפלו
100 גרם פקורינו
שמן זית
אופן ההכנה:
1. מרתיחים את החלב והמים עם קמצוץ מלח.
2. מוסיפים בהדרגה את הפולנטה ומערבבים כל הזמן עד לקבלת מרקם דייסה.
3. משמנים מחבת, יוצקים את הפולנטה, מוסיפים גבינות ומטגנים כ-2 דקות כדי לקבל צריבה בתחתית.
4. הופכים לצלחת הגשה.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פולנטה
פסטה בתנור פסטה בתנור
חומרים:
1 חבילת פסטה קונכיות
1 חציל
2-3 פילטים של אנשובי
שמן זית
חמאה
פירורי לחם
1 כדור מוצרלה
פרמז'ן
וגבינות נוספות לטעמכם
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה עד מידת עשייה של 80% ומעבירים לקערת ערבוב.
2. על משטח עבודה מועכים את האנשובי עם שמן זית ומצרפים לקערה. מוסיפים גבינות.
3. חותכים חציל לקוביות ומטגנים על שמן זית עד שמשחים. מצרפים לקערה.
4. משמנים עם חמאה את התבנית ומפזרים פירורי לחם. מעבירים את תכולת הקערה לתבנית, מפזרים מעל פירורי לחם וגבינה מגורדת.
5. אופים כ-20 דקות על 170 מעלות.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פסטה בתנור
סמבוסק סמבוסק
חומרים לבצק:
700 גרם קמח ללחם
70 גרם דורום דק
כף שמן זית
8 גרם שמרים טריים
1 כף מלח
50 גרם סוכר
½ ליטר מים
חומרים למילוי:
גבינה בולגרית
זעתר טרי
בצל יבש
שמן זית
אופן ההכנה:
1. מכניסים לבלנדר את כל מרכיבי הבצק ולשים כ-10 דקות על מהירות בינונית.
2. מתפיחים פעם ראשונה כשעתיים. מוציאים אויר, מכינים כדורים של 100 גרם כל אחד ומתפיחים כ40- דקות נוספות. מרדדים את הכדור לאליפסה.
3. להכנת המילוי: מפוררים בקערה את הבולגרית, קוצצים פנימה זעתר טרי, בצל יבש ופלפל ירוק חריף.
4. בעזרת כף מעבירים כמות נדיבה של מילוי למרכז אליפסת הבצק.
5 .מקפלים צד אחד על הצד השני ולוחצים את הקצוות יחד.
6. מחממים מחבת על חום בינוני גבוה ומטגנים משני הצדדים עם שמן זית.
7. פורסים על גבי קרש החיתוך ומפזרים קצת מלח.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סמבוסק
טירמיסו טירמיסו
חומרים:
ג'לטין באבקה
100 גרם סוכר
5 ביצים מדיום
500 גרם מסקרפונה
500 גרם שמנת מתוקה 38%
אספרסו
קקאו
בישקוטי
אופן ההכנה:
1. מפזרים שקית ג'לטין על ½ כוס מים קרים ומחכים כ25- דקות.
2. מכינים 300 גרם קפה אספרסו חם או קפה נס מרוכז.
3. ממיסים 40 גרם מהג'ל המוכן ומערבבים עם הקפה. מקררים עד לקרישה מלאה.
4. מכינים עוד 300 גרם קפה בשביל להספיג בו את הבישקוטי.
5. מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, ביצים, מסקרפונה וסוכר, עד שנוצר קרם אחיד ויציב.
6. טובלים בישקוטי בקפה עם הסוכר ומסדרים בכוס. מניחים מעל פיסת ג'ל קפה ועליה את קרם המסקרפונה. חוזרים על סדר הפעולות הללו עד לגובה הכוס.
7. מסננים מעל אבקת קקאו ומגישים.
מבשלים ביחד, שישי ב- 18:30
>> למתכוני הפרק הקודם של מבשלים ביחד