קרוסטיני טחול של עוף קרוסטיני טחול של עוף
חומרים:
מרכיבים
באגט
300 גרם טחול עוף
סלרי אמריקאי
בצל יבש
מרווה
יין אדום יבש
שמן זית
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. קוצצים סלרי, בצל ומרווה.
2. מטגנים במחבת עם שמן זית.
3. מוסיפים את את הטחול ומתבלים בפלפל שחור ומקפיצים כ5 דקות.
4. מוסיפים כ ¼ כוס יין אדום ומבשלים כ4 דקות נוספות.
5. מעבירים למעבד מזון וטוחנים עם מעט אנשובי.
6. פורסים באגט טרי, מורחים ואוכלים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קרוסטיני טחול של עוף
ראגו כהילכתו ראגו כהילכתו
חומרים:
½ קילוגרם בשר צאוור טחון
1 בצל יבש
2 גזרים
3 מקלות סלרי
3 עלים מרווה
3 עגבניות גדולות
½ כוס יין
1 חבילה פסטה רגאטוני
אופן ההכנה:
1. מרתיחים מים בסיר פסטה.
2. קוצצים בצל, סלרי, גזר ומרווה.
3. מטגנים בסיר עם שמן זית.
4. מצרפים את הבשר הטחון ומטגנים כ5-7 דקות נוספות.
5. מוסיפים יין אדום.
6. מגרדים בפומפיה את העגבניות ומוסיפים לסיר.
7. מבשלים על אש נמוכה כשעה.
8. מבשלים פסטה.
9. מסננים את הפסטה ומצרפים אותה לסיר הבישול של הבשר.
10. מבשלים כ-3 דקות ומגישים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: ראגו כהילכתו
שוארמה תורכית על שיפוד שוארמה תורכית על שיפוד
חומרים:
1 כתף טלה
1 קילוגרם בשר טחון (מעורב כבש ובקר)
1 בצל יבש
פלפל שחור
קמצוצון הל
מלח
טחינה
3 לימון
½ קילוגרם מלפפון
½ קילוגרם עגבניות
1 בצל סגול
פיתות שמנות
אופן ההכנה:
1. פורסים נתחים רחבים ודקים מכתף טלה.
2. קוצצים את הבצל.
3. מערבבים את הבשר והתבלינים עם 2 כפות מים.
4. לשים הייטב ויוצרים כדורים.
5. מסדרים על השיפוד בצל קלוף שלם 1, פרוסה מנתח כתף וכדור בשר טחון לסרוגין.
6. מישרים עם סכין חדה, מגלגלים בניילון נצמד ומקררים לילה.
7. מחממים את המנגל.
8. צולים את השיפוד וכמו בשוארמה, פורסים כל פעם פרוסות לאורך השיפוד.
9. מכינים סלט ישראלי פשוט
10. מכינים טחינה.
11. מסדרים בפיתה: בשר, טחינה וסלט.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: שוארמה תורכית על שיפוד
תפוזים בקרמל תפוזים בקרמל
חומרים:
2 תפוזים
20 גרם חמאה
50 גרם סוכר
¼ כוס יין אדום
אופן ההכנה:
1. מפלחים את התפוזים לפלחים נקיים.
2. מחממים מחבת, ממיסים בזהירות את הסוכר עד לקבלת קרמל זהוב .
3. מניחים בזהירות את פליחי התפוזים והחמאה בקרמל ומבשלים כ2 דקות.
4. מוסיפים בזהירות רבה את היין ומבשלים כ1 דקה.
מבשלים ביחד, יום שישי, 18:30