אם אתם חיים במדינת ישראל, ובייחוד אם יש לכם ילדים שחיים במדינת ישראל, ככל הנראה לא פספסתם את היציאה המתוקשרת של שלגון הקראנץ' החדש. אחרי קראנץ' פיסטוק,קראנץ' בטעם החלב של הקורנפלקס, וקראנץ' אלפחורס, הגיע לחנויות הטעם החדש של קראנץ' לשיא של הקיץ: במבה מתוקה.

בכנות, במבה אדומה, או כמו שקוראים להבנסטלה, "במבה מתוקה", אינה טעם מוגדר אלא משהו אמורפי מאוד וגם קצת נוסטלגי ששורד את מבחן הזמן לא בזכות איכות או טעם, לדעתנו, אלא בזכות החיבור הרגשי/נוסטלגי אל הממתק הוותיק. החטיף העגול הקטן תמיד היה שני לבמבה המקורית, וגם לבמבות המשודרגות עם שלל מילויים;  ועדיין - יש המוני ישראלים ששומרים לו אמונים כבר עשרות שנים. 

טכנית, השלגון החדש של קראנץ' כולל גלידה בטעם תות (במבה מתוקה) בציפוי של שוקולד לבן ואורז תפוח אדמדם, כמחווה לבמבה האדומה וליבה ורודה המכילה גם במבה מתוקה טחונה של אסם. בגזרת הנראות\ השילוב בין הצבע הוורדרד-אדום של הבמבה לצבע של השוקולד הלבן יוצר חזות חגיגית, אם כי חלק מהעוקבים גם ראו בה משהו שמזכיר התפרצות אקנה חמורה. על זה תחליטו אתם, אנחנו בכל אופן מצאנו את המראה של השלגון חינני למדי. 

הסוד טמון בליבה

מבחינת הטעם, הופתענו. ראשית, אנחנו לא חובבים גדולים של גלידות תעשייתיות בטעם תות. בטח כשאין בהן שמנת שתעשיר את הטעם הסינתטי. שלגוני קראנץ' אף פעם לא התפארו בגלידה איכותית, וגם הפעם גלידת התות לא הייתה שונה. היא הייתה מימית יחסית, עם טעם לוואי מבאס וככלל, טעם תות די שטוח וילדותי. הציפוי של השוקולד הלבן הפריך יחד עם פצפוצי אורז מתוקים, היה חביב וסטנרדטי למדי.

קראנץ' במבה אדומה מינוס ביס (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
קראנץ' במבה אדומה מינוס ביס | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

הדבר הטוב באמת בשלגון הזה היה הליבה עצמה. מדובר בהברקה של ממש: ליבה ורדרדה בטעם מצוין של במבה אדומה, עם אומאמי מגניב כתוצאה מהבלחות קלילות של מליחות לצד המתיקות העזה ומשהו שמותיר על הלשון רצון לעוד. ליבה ששווה את הגלידה המשמימה בדרך אליה ואשכרה מצליחה לחדש ולייצר משהו מעניין מחטיף בינוני למדי. זאת כנראה הסיבה היחידה לנסות את השלגון הזה. סוף סוף יציאה מלהיבה בתוך בליל השיווק המאסיבי.

בסופו של דבר, אם מתייחסים לכל הפרמטרים, קראנץ' במבה אדומה הוא שלגון שנחמד לנסות, וכנראה שהילדים שלכם יתעלפו עליו בזכות החזות ובזכות המתיקות. אולי גם אתם, אם אתם חובבי במבה אדומה משכבר ימים. המתיקות של השלגון הזה עזה ברמות קיצוניות, אפילו יותר מהרגיל. אין מה לחפש כאן ביס מעודן או איכותי, אבל הליבה מצליחה לסחוב את כל הקונסטרוקציה הזאת, תרתי משמע, ולהפוך אותה לביס ששווה לנסות הקיץ הזה.