תה ירוק לימונית ולואיזה
תה, מעצם טבעו, תמיד טומן בחובו אכזבה. רשימת המרכיבים מבטיחה, הריח מעולה, הארומה נפלאה – אבל איכשהו כשמגיעה הלגימה הראשונה המשקה תמיד מתברר כדליל מדי, מימי מדי, אנמי מדי, בקיצור – תה.
הבעיה הזו לא פוסחת גם על התה הירוק החדש של חברת פומפדור, בטעם לימונית ולואיזה, ואיך תפסח – הלא איך שלא מסובבים את זה מדובר במים עם טעם.
אבל למרות ההקדמה הזו, התה הירוק החדש של פומפדור הוא בהחלט תה מוצלח. היחסים בין הלימונית ללואיזה משרתים היטב את שני הצדדים, הארומה של העשבים עשירה ומלאה (עד כדי כך שממש אפשר לדמיין אותם מתעופפים להם ברוח, כמו בחליטה אמיתית), ובאופן כללי זה פשוט תה שטעים לשתות אותו. וזה בלי להזכיר את נוגדי החמצון שמכניסים לגוף על הדרך, שזה תמיד טוב.
בקיצור, כל הרגילים לסדרת הירוקים של ויסוצקי מוזמנים לתת צ'אנס למתחרה החדש בשוק. עושה רושם שלא תתאכזבו. עוד בסדרה: תה ירוק עם נענע, תה ירוק עם קמומיל ומנטה ותה ירוק עם לימונית ותות.
מחיר: 19 שקל לאריזה של 20 שקיקים.
אבקה להכנת פנקייק של בית הפנקייק המקורי
להכין פנקייק מאבקה זו עצלנות פושעת – כך יאמר לכם כל אדם עם כישורי מטבח בסיסיים. הרי מה זה פנקייק? תערובת בסיסית לגמרי של קמח, חלב, ביצים ומעט שומן. על זה להתעצל? אז התשובה האמיתית היא כן. על זה להתעצל. ולא בגלל מאמץ ההכנה, אלא דווקא בגלל איכות התוצאה.
שימו לב, גבירותיי ורבותיי, לשחקן המנצח בשדה האבקות לפנקייק, וקבלו בתשואות את בית הפנקייק המקורי, שמוכר את אבקת הפלא שאפילו הפנקייקים המושקעים ביותר יתקשו להתחרות בה (שלא לדבר על האבקות שהכרנו עד היום). כמה שזה מביך להודות, הפנקייקים שהכנו מאותה אבקה יצאו מושלמים, עסיסיים ומתוקים בול במידה, והרגישו מקצועיים לכל דבר. מי שיש לו גם את הטבעת המשמשת לטיגון פנקייקים עגולים (גם היא, אגב, מוצעת למכירה בבית הפנקייק) – בכלל מצא את האושר.
אז אוצו רוצו לבית הפנקייק המקורי – אם לא בשביל לאכול אז בשביל לבצע רכישה.
מחיר: 22 שקל לחבילה שמספיקה ל-10 פנקייקס.
פתיתי מלח פרימיום
אם יש דבר אחד משותף לכל סועדי הרברט סמואל, מסעדתו ידועת השם של שף יונתן רושפלד, זה ההתלהבות מהמלח השחור. מכל המנות, הטעמים וההברקות, זה מה שנחקק בזכרונם ובלבם השבע של אותם סועדים – הקערית הקטנה עם הפתיתים השחורים, שלא כולם בכלל משכילים להבין בזמן אמת שהם מלח.
אז מהיום, אותם מעריצים שרופים של המלח השחור יכולים להשיג אותו בעצמם, ולפאר בו את שולחנותיהם שלהם. חברת המלח לישראל, יצרנית ומשווקת המותג "מלח הארץ", השיקה לאחרונה סדרה בשם "מלח הארץ - טעמי עולם", שבה תמצאו מלחים שלא תיארתם לעצמכם שקיימים.
מבין מלחי הסדרה אנחנו טעמנו שניים: המלח השחור המפורסם, שמקבל את צבעו מפחם, ומלח מועשן, שטיפה מזכיר במראה סוכר דמררה דווקא. מסקנותינו היו כדלהלן: שני המלחים מלוחים וטעימים, משונים במידה אך בהחלט מגניבים. השחור הוא המומלץ יותר מבין השניים, ואילו המעושן לא לחלוטין בלתי מזכיר ריח של ביסלי – מה שבאופן טבעי קצת מוריד מערכו. בנוסף, עיון ברשימת הרכיבים על אריזת המלח המעושן הראה שבנוסף למלח מכיל המוצר "תמצית עישון" – אינפורמציה לא מעוררת תיאבון במיוחד. כאילו, אם אתם רוצים מלח מעושן קחו מלח ותעשנו אותו, במקום למרוח עליו תמציות. לא ככה?
מחיר: לא נמוך בכלל, אבל שווה את הרושם: 40 שקל לאריזה של 125 גרם. להשיג בחנויות המתמחות.