קסטת חמאת בוטנים, בן אנד ג'ריס
זה נכון שחדשות לבקרים אנחנו מוצאים את עצמנו מתלהבים קשות מטעמים חדשים של גלידות בן אנד ג'ריס – אבל מה לעשות, כמה שניסינו לרסן את ההתלהבות שלנו מהקסטה החדשה מבית המותג, פשוט לא הצלחנו. הקסטה החדשה מורכבת מעוגיות שוקולד נימוחות, שביניהן גלידת חמאת בוטנים עם חתיכות של חמאת בוטנים מצופה בפאדג'. הגלידה עצמה אינה מתוקה מדי, ושבבי השוקולד וחמאת הבוטנים המפוזרים בתוכה הם תוספת מושלמת ופריכה לנגיסה שמאזנת באופן מיטבי בין שוקולד לחמאת בוטנים. מתקבלת תוצאה מתוקה, מלוחה ועשירה, שאנחנו פשוט לא יכולים לחכות לחסל שוב. גם הגודל, שנראה בהתחלה קטן יחסית, התברר כמצוין למבוגרים וילדים כאחד, לחוויית גלידה של קיץ שלא תותיר אתכם ממוטטים מכמויות הסוכר אלא מאושרים מהקסטה הנהדרת.
שורה תחתונה: מושלם. 5 כוכבים.
מחיר מומלץ: 10.90 שקלים לקסטה של 65 גרם.
לאסי ואיירן, דנונה
בדנונה השיקו שני משקאות יוגורט מהעולם – איירן טורקי ולאסי הודי – ואנחנו חיבבנו את שניהם. הלאסי הוא משקה יוגורט בטעם מנגו, שילוב שאנחנו אוהבים מאז ומעולם – והוא עדין, נעים, לא מאוד מתוק ובהחלט סוגר פינה של חשק למשהו שהוא אולי מתוק אבל אולי לא. האיירן קצת יותר בסיסי (מדובר פשוט ביוגורט לשתייה מלוח), אבל למרות ששמענו טענות על מליחות יתר, בעינינו הוא היה חביב ביותר, וליווה באופן מושלם ארוחת ערב קלילה.
שורה תחתונה: חידושים נחמדים בהחלט. 4 כוכבים.
מחיר: 4-5.30 שקלים לבקבוק קטן.
פתיתי כרובית, סנפרוסט
אחרי פרחי הכרובית המוקפאים והמיני-כרובית המוקפאת (פרחים קטנים יותר) – בימים אלה משיקים בסנפרוסט פתיתי כרובית מוקפאים (מיקרו-כרובית?), שזה בעצם אותו הדבר רק עוד יותר קטן. הרקע להשקה החדשה הוא האופנה של שימוש בכרובית על תקן פחמימה – למשל בפיצה ללא קמח או בסלט טבולה. אנחנו העדפנו לא להשתמש בפתיתים לצרכים האלה, שכן ידוע שלהקפאה יש אפקט דמוי בישול על ירקות, ואם אנחנו רוצים את הפרשיות של כרובית טרייה עדיף לנו, ובכן, להשתמש בכרובית טרייה – אבל בהחלט כן השתמשנו בהם לפשטידת הירקות הקבועה שלנו, וגילינו עולם חדש וטוב, ובעיקר מהיר להפליא. עוד שמחנו לגלות שלא כמו במוצרים אחרים של סנפרוסט – כאן הכמות פר שקית היא מכובדת מאוד מאוד (800 גרם, שהספיקו לנו לשתי פשטידות גדולות).
שורה תחתונה: מה שטוב לפשטידה שלנו טוב לנו. 4 כוכבים (ויש גם פתיתי ברוקולי).
מחיר: 18.90-20.90 לשקית.
פיוז טי גרין בטעם משמש-יסמין
משקה המשמש-יסמין החדש של פיוז טי כבש אותנו באופן לא צפוי. טעם המשמש מורגש בו ממש, גם אם מדובר במשמש מהסוג המלאכותי, כמו ארטיק משמש נהדר, והיסמין מוסיף ניחוח פרחוני שעובד ממש טוב. הוא גם מאוד מרווה ובאמת לא מתוק מדי, בהתאם להצהרה על מתיקות מעודנת. רק שימו לב, למרות המתיקות המעודנת עדיין מדובר במשקה עם 24 קלוריות ל-100 מ"ל, אז בכל זאת מדובר בלא מעט קלוריות לבקבוק שלם. אנחנו באופן אישי נמתין לגרסה הדיאטטית, אבל למי שפחות דואג בעניין, מדובר בטעם מרענן במיוחד.
שורה תחתונה: אפשר קצת פחות קלוריות בחיים האלה? 4 כוכבים (יש גם בטעם לימונענע, אנחנו פחות התחברנו).
מחיר: 5-7.10 שקלים לליטר וחצי.
פסטו, SACLA
בדרך כלל כשמתחשק לנו רוטב פסטו אנחנו מכינים כזה לבד, כי מדובר באמת בעבודה של כמה שניות במעבד המזון, אבל הפסטו הספציפי של SACLA כנראה יצליח לשכנע אותנו לוותר אפילו על זה מדי פעם. הוא מכיל גבינת גראנה פדנו, בניגוד להרבה רטבים קנויים שלא מכילים גבינה בכלל, והוא גם מתובל היטב, כך שלא היינו צריכים להוסיף לו כלום (למעט עוד קצת שום טרי, אבל זו כבר סטייה אישית). אכלנו ממנו מרוח על קרקר והוא היה מעולה, ועם פסטה הטעמים שלו באמת נפתחו והוא היה נהדר.
שורה תחתונה: אם פסטו קנוי - אז זה (שימו לב שיש גם גרסה טבעונית, ללא גבינה). 5 כוכבים.
מחיר: 10-13.90 שקלים ל-190 גרם.
מחוץ לקופסה
פרוזר, שלגוני פרי 100%
אפשר לומר שהשלגונים האלה הובילו להשתוללות במערכת mako. מדובר במוצר שעשה עלייה לישראל ויש לו פוטנציאל ממכר עבור טבעונים, אבל ממש לא רק עבורם. נכון, יש בשוק עוד שלגונים מעולים מפירות טבעיים, אבל בפרוזרים האלה, שמגיעים במגוון טעמים ושילובים, אין תוספת של סוכר או מים, והם אומנם דקים וקטנים יותר מהשלגונים המוכרים אבל כל ביס שלהם דחוס ועשיר בטעמי פרי, ללא טעמי הלוואי שהרבה פעמים נוספים לפירות קפואים. השלגונים עובדים בשיטת שלוקים – חותכים מלמעלה, מוחצים מלמטה ושומרים על האצבעות הנקיות. טיפ שלנו – השקיעו וגזרו כל שקית במספריים נורמליים, השלגון לא ייפצע ולא תתבאסו על נוזלים שיישארו כלואים בפנים.
שורה תחתונה: בשביל פחות מ-40 קלוריות ליחידה, מדובר בשיחוק לא קטן. 5 כוכבים.
מחיר: 36-39 שקלים למארז של 6 יחידות. זמין בחנויות גרין של שופרסל, רשת טבע קסטל, זמורה אורגני ובחנויות טבע.
פרלינים של חברת A1c
כשהגיעו אלינו שלוש הבונבוניירות של "השוקולד שמנצח את עליית הסוכר בדם" היינו מעט סקפטיים, לא נשקר, וכשהתגלה שהפרלינים המרירים הם קינוח קראנצ'י וכיפי, שמחנו להתבדות. השוקולד הזה הוא פיתוח חדשני שיעריכו במיוחד אנשים עם סוכרת והגבלות תזונה אחרות, בזכות הנוסחה שמעניקה לו ערך גליקמי נמוך במיוחד (לטענת החברה, השוקולד אינו משפיע על מדד הסוכר בדם).
השוקולד מגיע בשלושה טעמים – קלאסי, קפה ואקזוטי. הקופסה של השוקולד הקלאסי התחסלה ראשונה, אחריה זאת של הקפה, ואילו קופסת השוקולד ה"אקזוטי" עדיין חצי מלאה, כנראה בגלל שהאקזוטיקה שלה באה לידי ביטוי בטעם חזק של הל, שהוא בהחלט לא תבלין לכל אחד. יחסית לקינוח "בריאותי" מדובר בסוגר פינות טעים וחביב ביותר, במיוחד לחובבי השוקולד המריר.
שורה תחתונה: אפשרות מעולה למי שנאסר עליו לאכול שוקולד רגיל. 3.5 כוכבים.
מחיר: 39.90 שקלים לחבילה של 10 פרלינים (לנקודות המכירה).
חלבון צמחי בסגנון טונה, סופי'ס קיטצ'ן
נקניקיות, המבורגרים וגבינות טבעוניות קיימים בשוק הישראלי כבר שנים, כעת הגיע תורה של מלכת הסנדוויץ' והסלט לצהריים – הטונה. קופסאות השימורים של חברת סופי'ס קיטצ'ן מסן פרנסיסקו נחתו על המדפים ומתיימרות להציע תחליף ראוי לטונה משומרת. הטונה הטבעונית, בטעמי מלח ים ופלפל שחור, מורכבת מרשימה ארוכה של מרכיבים, אבל כולם טבעיים, ללא חומרים משמרים והנדסה גנטית. ומה לגבי הטעם? הדעות חלוקות: חלק מהטועמים טענו שמדובר בסוג של מעדן חתולים יוקרתי, ואילו אחרים שמחו עד מאוד להכין איתה מנות אהובות מפעם, כמו סלט טונה עם מיונז (טבעוני כמובן) ומלפפונים חמוצים. המחיר כמובן מוגזם, כמו ברוב המוצרים הטבעוניים, אז לשיקולכם.
שורה תחתונה: לחובבי תחליפים וטונה לשעבר. 3 כוכבים.
מחיר: 19:00 שקלים. להשיג ברשתות ניצת הדובדבן, אניס, עדן טבע מרקט ובחנויות טבע.