במסגרת שלל השלגונים והגלידות החדשות ששוטפות את השוק כמדי קיץ, גם גלידריית גולדה - אולי רשת הגלידות המפורסמת בארץ בשנים האחרונות - קפצה על הרכבת בשיתוף פעולה חדש עם מותג ישראלי ענקי אחרי, מילקי. שיתוף הפעולה הוליד טעם במהדורה מוגבלת של מילקי לקיץ: מילקי טופ בייגלה מלוח, וטעם חדש בגלידת גולדה שיוגש גם בסניפים וגם במשלוחים - מילקי.

יש גם ערכת מוצרים ממותגת להחריד שאפשר לרכוש במהדורה מוגבלת במחיר 70 שקלים, אם משום מה אתם מעריצים גדולים של אחד משני המותגים הללו. יש בה כוס, תבנית קרח בצורת מילקי (שמזכירה אימוג'י חייכני מסוים ופחות את המעדן), בנדנה ואת הטעמים החדשים של הגלידה והמעדן, אבל אנחנו ברשותכם נתמקד בטעמים עצמם (מוזמנים לצפות בטעימה ולספר לנו בתגובות מה חשבתם).

 

גולדה בטעם מילקי

נתחיל דווקא מהגלידה, שהייתה היותר מעודנת מבין השניים. טעם הגלידה, בהשראת המילקי הקלאסי, הוא מילקי שוקו שמוגש עם קצפת ושברי בייגלה מצופים. הגלידה עצמה הייתה במרקם חביב וכללה טעם שמנתי קצפתי, בערבוב עם טעם קקאו שגרתי מאוד, וגם חלק פאדג'י שוקולדי יותר ופצפוצי שוקולד לבן ושחור שהזכירו גם הם את תוספות המילקי.

זאת לא הייתה גלידה רעה, אבל בנאלית למדי, שהזכירה יותר מכל גלידת שוקו שמנת שאין בה דבר יוצא דופן. היא גם לא הרגישה איכותית במיוחד: לא השוקולד, שהייתה בו נוכחות עזה של טעם קקאו ולא היה דומיננטי בשוקולדיות שלו, ולא טעם השמנת הקצפתי חלבי. החלק הטעים ביותר בה היה הפאדג' שמאוד מאפיין את גלידות גולדה ואניטה משכבר ימים, אבל בהחלט יש בגולדה טעמים מסעירים בהרבה מהמילקי הזה.

 

מילקי בייגלה מלוח  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako)
מילקי חדש בטעם בייגלה מלוח. לא תודה | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako

מילקי בטעם גולדה

וכעת למילקי החדש, מילקי בטעם בייגלה מלוח. נתחיל מכך שאפשר היה לקבל השראה מטעם אחר של גולדה שאינו הטעם החרוש ביותר במדינה, אבל ניחא. המעדן החדש מתואר בהודעת היח"צ כ"חוויה סנסורית ייחודית שמשלבת טעמים מנוגדים ומשלימים". הרשו לנו להטיל ספק במשפט האמורפי הזה: טעם הפודינג עצמו אכן מזכיר בייגלה מלוח, אבל הוא בעיקר מותיר את הפה המום מהמתיקות העזה בשילוב מליחות דומיננטית, עד כדי כך שצריך לקחת עוד ביס כדי בכלל להתחיל להבין מה הולך פה.

כשכבר מבינים, קשה להמשיך. הפודינג כל כך אלים בטעמיו, שזה פשוט לא כיף. הטעם הכי בולט הוא של מין קרמל מלוח שמותיר טעם לוואי שמזכיר חטיף בייגלה, והתוספת מעל הקצפת הסטנדרטית של המילקי - שברי בייגלה מלוחים ומצופים - מוסיפה רובד חונק לכל הסיפור הזה. לא בכדי בייגלה הוא חטיף שהכיף העיקרי בו הוא המרקם הקשיח והקראנצ'י שלו, עם נגיעות המלח שמשתלבות בכל ביס. להפוך אותו למעדן חלב פוגם בכל היבט מחוויית אכילת הבייגלה ואף אחד לא באמת מחפש את טעם הבייגלה עצמו, בלי ההנאה שטמונה באקט של לאכול וללעוס אותו. בכך, כל המהות של המילקי החדש מפספסת לגמרי.

אין בכלל צל של ספק, שנעדיף בכל יום את המילקי הרגיל על פני החידוש הצרבתי הזה. בשורה התחתונה: אם טעם הגלידה שיוגש בגולדה עוד היה מאופק, לא מסעיר או מזכיר במיוחד מילקי, אבל לגיטימי בדרכו, את המילקי החדש בטעם בייגלה מלוח נעדיף שלא לפגוש בשנית.