לחם שום הוא אחד מהדברים הנפלאים ביותר בעולם ואנחנו אוהבים אותו אהבה כנה. לכן, כשהאפרופו החדש בטעם לחם שום הגיע למדפים מיהרנו לרכוש אותו; הרי מה יכול להיות רע בשידוך בין חטיף שאנחנו מאוד אוהבים- אפרופו פריך, למעדן המלכים שהוא לחם שום?
האמת היא, שגם בניחוח שום קל ומגרה היינו מסתפקים. הרי שום מוסיף להכל, גם לחטיפים. אבל כשפתחנו את אריזת החטיף החדש הוא לא הדיף ניחוח של שום דבר מעבר לאפרופו רגיל לגמרי. בנראות, היה אפשר להבחין במעט מאוד רצועות ירקרקות שמסמלות כביכול את "עשבי התבלין" שמעטרים את לחם השום. אבל גם זה הצריך מאמץ.
בגדול, ההיסטוריה של אפרופו בטעמים לא ממש נחלה הצלחה בעבר, למעט השילוב הנהדר של אפרופו בשוקולד שהפך לחביב במיוחד על אנשים רבים, וסוגר יופי של פינה לחובבי המתוק מלוח. חוץ מזה, אפרופו ניסו בעבר להחיות מחדש את המותג עם אקספרימנטים של טעמים מגוונים אחרים וזה לא ממש עבד. האם הפעם כן?
התשובה היא חד משמעית לא. למעשה, החטיף הזה כל כך לא מוצלח, שאנחנו מתקשים למצוא מחמאה אחת לתת לו. אולי פריך, אבל זה קיים גם באפרופו רגיל. הטעם של אפרופו לחם השום מתחיל סביר וממשיך לעולמות הביזאר. והסיומת? טעם לוואי מאוד לא נעים שרק בא להיפטר ממנו אבל מלווה אותך עוד ועוד (למי שמחפש תיאורים ציוריים יותר מומלץ לצפות בסרטון הטעימה המלא).
ומילא שהחטיף לא טעים, הוא גם לא רלוונטי כלל לעולמות לחם השום; אין בטעמו דבר וחצי דבר שבכלל מתכתב עם שום, שלא לדבר על לחם שום - דבר כל כך טעים שחטיף כזה עושה לו עוול של ממש. וזה כשלעצמו, חוסר הקשר לטעמים של שום או לחם שום, מוזר במיוחד, בטח כשמדובר בחברה כל כך גדולה כמו אסם שנראה כאילו מלבד השם והמיתוג לא השקיעה בחטיף הזה בכמה דברים חשובים במיוחד כמו טעם ועמידה במבחן הציפייה אל מול הלקוח. בקיצור, ממש ממש לא.