האמת היא שקשה לי לאפילו להיזכר בפעם האחרונה שאכלתי מנה חמה מרצוני האישי. עברו מאז ככל הנראה למעלה מעשרים שנה, והטעם שנותר בזכרוני ממארז הפלסטיק החמים ובתוכו נודלס או פירה תעשייתי לא מעודד ניסיון חדש. ובכל זאת, המותג מאסטר שף השיק כעת את המתחרה שלו למנה החמה הנוסטלגית והמוכרת, תחת השם הפונה לנוער במובהק TIK-TAK, ואני החלטתי לתת צ'אנס.
המוצר החדש מגיע בשני טעמים - עוף ובקר (שניהם אגב טבעוניים) - והפעם האריזה היא עם מכסה של ממש, שמחליף את כיסוי האלומיניום העגום. המכסה, אגב, בהחלט נוח ומשפר מאוד את חוויית ההכנה. שופכים את אבקת הרוטב על האטריות, ואז מוסיפים מים רותחים, מערבבים, מכסים וממתינים 3-4 דקות.
לעוד סרטוני טעימה מוזמנים לעקוב אחרי ריטה באינסטגרם או בטיקטוק
נתחיל דווקא בניחוח. הארומה של הטיק-טק הייתה קצת כמו של ביסלי שנמס במים ונשכח מאחור. לא משהו שמגרה להתחיל לאכול. ובכל זאת, טעמתי - והטעם עצמו היה הרבה פחות גרוע ממה שזכרתי מהעבר וממה שציפיתי מההווה. ה"עוף" היה המוצלח יותר מבין שתי האופציות, קצת כמו אבקת מרק עוף שנמסה במים ופגשה שם נודלס דקיקים שהצליחו להיות מוכנים במידה נאותה, נגיסים ובעלי מרקם טוב למדי. הטעם הדומיננטי ביותר היה כמובן מלח, בעצימות הרבה יותר מדי גבוהה. אבל מה אפשר לצפות ממנה חמה בסיסית ביותר?
גרסת הבקר הייתה פחות טובה. כמובן שהטעם לא הזכיר במאום ציר בקר, אין כאן הפתעה ממשית, אבל התחושה הייתה כמו לשתות מלח מהול בקצת מים, ללא טעמים נוספים. בעוד טעם העוף הצליח להתרומם במעט, הבקר היה משהו שלא התחשק לקחת ממנו עוד כפית. בשני הטעמים הייתה דלות יחסית בכל דבר שאינו נודלס, עם מעט שבבים של בצל ירוק וגזר עצוב. אולי אם מוסיפים גם קצת ירקות או תוספות שיש בבית המצב משתפר, אבל הרי כשיש דברים בבית מלכתחילה לא פונים למנה חמה.
בשורה התחתונה, אנחנו בשיא החופש הגדול וגם בעיצומה של מלחמה, וייתכן שמנות חמות הפכו להיות מעט יותר רלוונטיות בתקופה כזאת. אם זה המצב ובא לכם לנסות משהו מהסדרה החדשה הזאת, טעם העוף יעשה את העבודה טוב יותר מטעם הבקר. ואם במנות חמות ככלל עסקינן: הטיק-טק מגיע מווייטנאם, בעוד שללא ספק יש במזרח מדינות שעושות זאת טוב בהרבה - כמו קוריאה או יפן, שהעלו את כל תחום המנות החמות לדרגות אחרות של השקעה וטעמים ייחודיים. בעיניי, אם כבר לאכול מנה חמה, אז שתהיה כזאת שמגיעה משם.
מחיר: 6-6.90 שקלים למנה במשקל 60 גרם.