משקה מוגז שמבוסס על רכיבים טבעיים, פירות אורגניים בלבד ונטול חומרים משמרים או משפרי טעם. נשמע טריקי, אלא שבמקרה של "גרופר" זה אמיתי ועל הדרך גם ממש טעים. 

המשקאות הקלים של גרופר הגיעו עד היום בבקבוקי זכוכית ועכשיו המשקה הושק גם בפחיות אישיות. טעמנו 3 טעמים עם שמות יצירתיים: תפוחחה (תפוח אננס), תפוזזה (תפוז דם ודומדמניות) ולימוננדה (לימון ליים). המשקה מתוק ונעים לשתייה, איפשהו בין מים בטעמים למשקאות מוגזים בטעמי פרי, נטול הסינתטיות הסוכרתית. פשוט טעם עדין ונעים של פרי אמיתי שלא משאיר בפה מתיקות מעיקה. 

גרופר בפחית (צילום: שי הנסב, יחסי ציבור)
משקאות גרופר מעכשיו גם בפחית | צילום: שי הנסב, יחסי ציבור

כיצד אפשרי בוודאי תשאלו, לשלב טעם של פרי, לייצר מפירות אורגניים בלבד ולהצליח להימנע ממשפרי טעם, מתוספות סוכר או חומרים משמרים ואז לשווק את כל הטוב הזה בתוך פחית?

הסוד טמון בפלאי הנדסת מזון שמאפשרים ייצור במפעלים באירופה (גרמניה ופולין). גם הפירות הם לא ישראלים כי בישראל אין פירות אורגניים בכמויות שמתאימות לתעשייה ותהליך הייצור כולל ייצור מיץ וייצור רכז בסחיטה ואידוי. המותג גרופר התחיל את דרכו בגליל העליון ב-2021 עם הרעיון להכניס רוח חדשה לשוק הישראלי וליצור משקה שמצד אחד יהיה קליל, טעים ומתוק ומצד שני גם בריא. אז השותפים פיתחו שיטת ייצור שכוללת שימוש בפרי-מים-גז וזהו.

עם פרוץ המלחמה, נאלצו בעלי ״גרופר״, לירון קופר ויובל גרודק, תושבי קו העימות בגליל העליון, לעזוב את הבתים שלהם ואת העסק. אחד מקיבוץ דן, השני מבית הילל, משרדי החברה נמצאים בקיבוץ דפנה והעסק מפונה יחד איתם כשהם מנסים להמשיך לפתח ולשווק ממקומות שבהם מצאו בית חליפי להם ולמשפחות שלהם. הם הצליחו להתמודד עם הקושי הלוגיסטי להוציא מהגליל את הסחורה ולהעביר אותה למחסנים זמניים בניר אליהו, את המשרדים העבירו באופן זמני לפארק עתידים והעסק בינתיים ממשיך לפעול על בסיס פתרונות זמניים יצירתיים. אם בא לכם לתמוך ולעזור ועל הדרך גם לשתות משהו טעים ובריא, הנה הזדמנות נהדרת.