אין תמונה
המג'דרה של פרג. זה טוב, אבל זה לא מעולה

תערובת מג'דרה, תבליני פרג
התערובת החדשה של תבליני פרג היא חלומו של כל בשלן כושל: יש בה אורז, עדשים, בצל מטוגן ותבלינים, והיא מאפשרת לאדם הפשוט להכין מג'דרה אמיתית וטעימה באפס עגול של מאמץ. רק מוסיפים מים ומבשלים 20 דקות.
אז כן, המג'דרה של פרג טעימה, אי אפשר להגיד שלא, אבל היא הייתה יכולה להיות טעימה הרבה יותר. ראשית, היא מתובלת יתר על המידה – תכונה שלמדנו לא להעריך אחרי שטעמנו את המג'דרה המדהימה של נוף, שמסתדרת פשוט מעולה רק עם מלח ופלפל. שנית, מדובר בתערובת כל כך שמנה, שהקופסה שבה היא שוכנת נראית רטובה לחלוטין מבפנים, וזה פשוט מיותר.

שורה תחתונה: טעים, אבל היה יכול להיות יותר טעים. 3 כוכבים.

מחיר מומלץ: 4.80 שקלים ל-100 גרם.

בואו לפייסבוק שלנו, תאכלו משהו

אין תמונה
הקל החדש של בר אל. א-מחייה

לחם קל ללא גלוטן, בר אל
בתור זוללי גלוטן מושבעים, אין לנו ממש דרך לגבש דעה רלוונטית על הלחם החדש של חברת בר-אל, שהוא גם קל, גם נטול גלוטן וגם עם גרעיני צ'יה. הצליאקית שלה העברנו את כיכר הלחם הזו, על כל פנים, הייתה שמחה מאוד, ודיווחה שמדובר בלחם טעים מאוד, קריספי מבחוץ ורך מבפנים, דק וקליל ועם זאת משביע. עוד סיפרה שהתחושה הייתה של לחם טרי וטוב (ההנחיה היא לשמור את הלחם הזה בקירור, כך שזה לא מובן מאליו). בקיצור, עושה רושם שמדובר ביציאה טובה ממש לצרכני הללא גלוטן.

שורה תחתונה: אופציה מעולה לרגישים לגלוטן. 4.5 כוכבים.

מחיר: 21-23 שקלים ל-500 גרם.

אין תמונה
מיני פרעצלס. החלטנו לסלוח על שינוי הצורה

חטיפי מיני פרעצלס מהירי הכנה, BRUNCH & CRUNCH
מי שמכיר את הפרעצלים הקפואים של BRUNCH & CRUNCH בוודאי זוכר שמדובר בחתיכת מוצר טעים. מחממים אותם 5 דקות בטוסטר אובן או בתנור, ומקבלים מאפה חם ומעולה. אז עכשיו ראו בחברה כי טוב, והשיקו את אותו מוצר בגרסת המיני. אל תשאלו אותנו למה, אנחנו הסתפקנו יפה מאוד בגודל הסטנדרטי.
הגודל הקטן החדש אמור כנראה לגרום לנו להרגיש טוב יותר עם החטא של קמח לבן ושמרים. רק מה, הוא לוקח מעט מהקסם שבצורת הפרעצל המסורתית, שעושה קצת תחושה של אמריקה. האם זה גרם לנו להניח אותם מהיד? ממש לא. גם במיני פרעצלס נשמרה ההנאה שבפחמימה המנחמת, הטעימה והטובה.

שורה תחתונה: טעים כמו המוצר הרגיל, הצורה טיפ-טיפה מבאסת. 4 כוכבים.

מחיר: 15 שקלים לחבילה.

עוד באוכל טוב:

 

אין תמונה
צ'ואי, כמה טוב שבאת הביתה!

חטיף צ'ואי של שיבולת שועל מלאה עם בוטנים וציפוי קרם שקדים, נייצ'ר ואלי
אחח, כמה שהתגעגענו לגרסה הרכה של חטיפי נייצ'ר ואלי. כמה כמהנו אליהם בעודנו שוברים את שינינו על החטיפים הפריכים שלהם, וממהרים לאסוף פירורים מחולצה. אז כן, נייצ'ר ואלי צ'ואי שוב כאן, והפעם בטעם בוטנים וציפוי קרם שקדים, עם ובלי פצפוצי שוקולד. החטיף החדש מרגיע ברכותו, כמו שאנחנו אוהבים, ועושה עבודה טובה גם בגזרת הטעם. לראשונה בהיסטוריה של חטיפי הבריאות מדובר בטעם לא מתיילד, שאשכרה מעורר בפה עניין. הטענה היחידה שעלתה היא שהמרקם לוקה ביבשושיות יתר.

שורה תחתונה: מתאים יותר למבוגרים ופחות לילדים, אבל רך וטעים. 4 כוכבים.

מחיר מומלץ: 17.90 שקלים לאריזה של 5 חטיפים.

חטיף Energy פיצוחים, שטראוס (צילום: סטודיו שטראוס,  יחסי ציבור )
חטיף פיצוחים. הדעות נותרו חלוקות | צילום: סטודיו שטראוס, יחסי ציבור

חטיף Energy פיצוחים, שטראוס
חטיפי הדגנים החדשים של אנרג'י, אחד עם פולי סויה והשני עם גרעיני חמנייה, אמורים להיות נשנוש קטן לחובבי המלוח. ובכן, מלוחים הם לא, ואפשר אפילו להגיד שהם מתוקים מדי. למרות שציפינו למשהו פריך, החטיפים הם דווקא מהסוג הדביק, כזה שמשאיר אחרי כל ביס שובל צמיגי מתוק. הבריאותי שבינינו דווקא התלהב מהטעם, אנחנו פחות – אבל בגדול, אנחנו יכולים להבין אנשים שאוהבים את הסוגה הזאת.

בשורה התחתונה: נחמד, אבל לא בשבילנו. 3 כוכבים.

מחיר: כ-13 שקלים לאריזה של 6 חטיפים.

אין תמונה
השוקולד של לואקר. אכזבה קשה מנשוא

סדרת טבלאות השוקולד של לואקר
תאמינו אם נגיד לכם שעדיף לוותר על השוקולד החדש של לואקר? כן כן, המעבר של ענקית הוופלים לעולם השוקולד לא היטיב עמה. הסדרה כוללת ארבע טבלאות (שוקולד חלב, לבן ומריר) שכולן ממולאות בקרם (חלב או קקאו) ובשברי ופל לואקר. הבעיה היא כמובן לא איכות החומרים, שניכר שהיא מעולה, אלא הטעמים ושילובם: שוקולד החלב במילוי קרם הקקאו מקבל טוויסט חזק מדי, אפילו על גבול החריף; שוקולד החלב במילוי קרם החלב לא מצליח להגיע לגאונות של קינדר וגם לא נשאר בפשטות המנצחת של שוקולד הפרה. משהו באמצע מתפספס. יכול להיות שזה הוופל, שהנוכחות שלו בכל אחת מהטבלאות אנמית עד בלתי מורגשת. התוצאה, על כל פנים, היא שוקולדים בעלי טעמים דומיננטיים מדי, עזים ולא מאוד מהנים.

שורה תחתונה: ממש לא אהבנו. כוכב אחד.

מחיר מומלץ: 8.90 שקלים לטבלה.

ויסוצקידס (צילום: טופ טאץ',  יחסי ציבור )
ויסוצקידס. פתרון טוב לילדים | צילום: טופ טאץ', יחסי ציבור

ויסוצקידס, ויסוצקי
תה הוא עניין בעייתי לילדים – מצד אחד בריא וטוב, מצד שני מכיל קפאין. התיונים החדשים לילדים של ויסוצקי פותרים לנו את הבעיה הזאת עם 100% רכיבים טבעיים מעלים ופירות מתקתקים במיוחד. לא עפנו על המיתוג שכלל שמות כמו "נענע בג'ננה" ו"ענבים שובבים", אבל בסך הכל מדובר במוצר שטוב שיש אותו.

הפעוט בן השנה פלוס אהב במיוחד את הנענע ושתה אותו חמים ונטול סוכר, וגם הפטל היה לו טעים, אבל תה הענבים לא דיבר אליו בכלל. סה"כ, אין פה שום דבר שחליטה טובה לא יכולה לעשות – אבל לא לכולם נוח לחלוט עלים (או פירות) והתיונים האלו מספקים חלופה הולמת.

שורה תחתונה: הנענע מתאימה גם למבוגרים, הפירות פחות. 4.5 כוכבים.

מחיר: כ-16 שקלים.

אין תמונה
ספייסי נענע. תכלס, בעיקר קינמון

ספייסי נענע, ויסוצקי
לא רק שהחורף הוא הזמן של התה, הוא גם הזמן של התבלינים החמים. בוויסוצקי החליטו לעשות שידוך והוציאו את הספייסי נענע – תה ירוק מתובל בנענע, אבל גם בקינמון, ג'ינג'ר, ציפורן, הל ופלפל שחור. בפועל הצלחנו להריח רק את הקינמון, וגם לטעום רק אותו. גם השם קצת מטעה, כי המילה "ספייסי" מעלה קונוטציות של "חריף", ולא של "מתובל". החצי השני שלנו, חובב הצ'אי, אהב מאוד. אנחנו לא נפלנו.

בשורה התחתונה: לחובבי התבלינים. 3 כוכבים.

מחיר: כ-24.90 שקלים.

אין תמונה
מרק בצל עם נגיעות אגוז מוסקט. תכלס, ממש בסדר

מרק בצל עם נגיעות אגוז מוסקט, קנור
לאחרונה גילינו שיש אנשים שנורא אוהבים מרקים בשקית, מוזרים שכמותם. למרות שאנחנו מעדיפים את המרקים שלנו טריים, צללנו אל תוך השקית של מרק הבצל החדש של קנור, וחיכינו לראות מה קורה. באופן לא מפתיע, היה למרק הזה את הטעם המתבקש של מרק בשקית: כבד, תעשייתי ועם טעם לוואי מודגש. מצד שני, תשמעו – זה היה לא רע. אולי זה בגלל שקיבלנו בדיוק את מה שציפינו, אבל מה זה משנה. כך או כך, מדובר בפתרון לא רע למי שרוצה מרק חם בכלום זמן. את אגוז המוסקט, אגב, לא ממש מרגישים, אבל אפשר להתנחם בזה שמדובר במוצר ללא תוספת חומרים משמרים וללא צבעי מאכל מלאכותיים ומונוסודיום גלוטמט, שזה גם משהו.

בשורה התחתונה: למי שלא מפחד ממרק בשקית. 3 כוכבים.

מחיר: 10-13 שקלים לאריזה גדולה, 4-5 שקלים לנמס בכוס.

מקרון - כל אחד יכול (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
יש פה כמה בעיות, אבל היי! מקרונים! | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

מחוץ לקופסה: מקרון – כל אחד יכול, המרשלג
אין ספק שלהכין מקרונים בבית זה אתגר לא קטן. העוגיות הצרפתיות המפונפנות יכולות להתפקשש בכל כך הרבה דרכים בדרך, שרוב האנשים אפילו לא מעיזים לנסות. והנה הגיעו האנשים מהמרשלג והשף רוני פרדי מרדכי, והכינו אבקת פלא – רק לערבב מים ויוצאים לכם מקרונים, ותשמעו, זה עובד. די עובד.

ההוראות ברורות, אבל קצת לקוניות וחסרות את כל הטיפים הקטנים שעושים את החיים הרבה יותר קלים לאופים חסרי ניסיון, כמו איך (ואם בכלל) משטחים את השפיצים שנוצרו מהזילוף (ונראים בתוצאה הסופית), איך שומרים על הבלילה המיותרת שנשארה בקערה וכמה מילוי כל מקרון צריך. שק הזילוף שהגיע עם האריזה לא הצליח להכיל את כל הבלילה ומה שכן נכנס לתוכו היה קצת יותר מדי ל-2 תבניות תנור גדולות, כפי שהובטח על האריזה – מה שאומר שנשארנו עם כמות די נכבדת של בלילה שנותרה ללא שימוש. בבלילה שנשארה בשק הזילוף עוד יכולנו להשתמש שוב, אבל זאת שבקערת הערבוב התייבשה לה בעצב.

זאת ועוד, המתכון שאמור להתאים לאופים חובבים מצריך מהם קצת יותר מדי – המים נמדדים בגרמים (למרות ש-100 גרם הם 100 מ"ל, אבל אופים חובבים לא אמורים לדעת את זה), צריך לחמם אותם לחום מסוים (למרות שהמוצר מספק חלופה טובה של חימום במיקרו) ואת התערובת צריך לעבד במיקסר עם וו גיטרה.

למרות כל אלו – יצאו לנו מקרונים. לא כאלו של פייר הרמה, אבל מקרונים ביתיים טעימים. וזה המקום לשאול – למי מיועד המוצר? חסרי ניסיון עלולים לפקשש את המקרונים ללא ידע קודם, ומי שיודע להכין מקרונים - סביר להניח שירצה להכין אותם מאפס. תוסיפו את המחיר הלא מאוד ידידותי של כ-55 שקלים לשקית ותקבלו סימן שאלה שלא בטוח שאנחנו יודעים איך לענות עליו.

בשורה התחתונה: יש הרבה חסרונות, אבל בסוף יוצאים לכם מקרונים. 3 כוכבים.

מחיר: כ-55 שקלים לאריזה של 500 גרם.

 >> בפעם שעברה ניסינו את הפיצה החדשה של מעדנות, ועוד מלא