דווקא בגלל שהן עתירות בקלוריות, ליפול על סופגנייה לא טעימה זה כאב לב אמיתי. אי לכך הרמנו את הכפפה, טעמנו סופגניות מלא פחות מ-16 מאפיות וקונדיטוריות וחזרנו עם תשובות נחרצות לשאלה איפה מקבלים תמורה עבור הקלוריות. ואם דאגתם, חזרנו בלי גרם נוסף אבל עם פרצוף מלא אבקת סוכר. חג שמנמן ומשמח לכולנו.
5 סופגניות מצטיינות
קייק ארט: סופגניית הריבה הכי טעימה
בלי צל של ספק סופגניית הריבה הטעימה ביותר שטעמנו. הבצק אוורירי, הריבה מעולה. והגודל מושלם. גם אלו עם מילוי החלבה, ריבת החלב והשוקולד היו משובחות. אבל לא כל הסופגניות של קייק ארט עמדו באותו סטנדרט: לוניל היה טעם של מעדן חלב, למרות שביס שכלל גם קצת מהציפוי העלים כליל את ההרגשה המלאכותית, וזו עם הפיסטוק לא מצאה חן בעינינו בעיקר בגלל הצבע הזוהר יתר על המידה.
כמה זה עולה? 4-6 שקלים
להשיג ב-Cake Art, ארלוזורוב 188 תל אביב ובחנות המפעל בארלוזורוב 11, בת ים
>> תראו מה השגנו לכם: מתכון לסופגנייה של קייק ארט, פלוס וידיאו!
ביסקוטי: סופגנייה בטעם סניקרס - המילוי הטעים ביותר
טעימות מאוד הסופגניות של ביסקוטי, שסחטו אנחות הנאה מהטועמים. המוצלחת ביותר הייתה כזו בטעם סניקרס – עם מילוי מדהים ומוסי של שוקולד וציפוי חמאת בוטנים. דווקא הסופגנייה הרגילה נפלה על סעיף ריבה לא טעימה. מי שמחבב אופי תפוזי לריבה שלו ימצא אותה בביסקוטי, אנחנו לא חיבבנו. אם זה קנה מידה, אחרי כל הסופגניות שאכלנו, סימנו לעצמנו את ביסקוטי כדי לעשות מילוי מחדש ולטעום את המילויים שלא הזדמן לנו, כמו זו במילוי קרם שוקולד לבן בציפוי שוקולד לבן ומרנג.
כמה עולה? 4.5 שקלים למילוי ריבת תות וריבת חלב. 7.5 למילויים המסובכים יותר.
להשיג בביסקוטי, הירקון 67 אזור התעשיה בני ברק, ובהזמנה טלפונית בכל חלקי הארץ.
טאטי לחם: מוסיפים חמאה לשמן
סופגניות לא ענקיות, שממולאות בקונפיטורת תות מעולה. הבצק לא מתוק באופן קיצוני, אבל סופגניית הריבה הקלאסית של טאטי הייתה אחת מהקלאסיות והטובות ביותר שטעמנו. לסופגניית קרם עוגיות החמאה בציפוי שוקולד לבן ניגשנו בחשש, בגלל שהתאפיינה בצבע מוזר ואווירה מלאכותית, אבל הופתענו לגלות מילוי מדהים וטעים במיוחד. מצד שני, זה לא שמה שחסר לכל השמן הזה של הסופגנייה זו חמאה. לטאטי יש גם סופגנייה במילוי פררו רושה ובמילוי קסיס.
כמה עולה? הקלאסית עולה 4.9 שקלים, והמסובכות עולות 6.5 שקלים
להשיג בקפה ביסטרו טאטי בדרך השלום 53 גבעתיים ובטאטי לופט ברחוב אברהם גירון 3 באזור התעשייה ביהוד
גולדשטיין: סופגנייה עם ריבה והפתעה
איזה סופגניות גדולות ונאות אכלנו בגולדשטיין – ובכל אחת מהן הפתעה. אחרי שאכלנו את סופגניית השוקולד הלבן שהייתה מעולה, במילוי נהדר שהיה עטוף בהמון בצק בטעם מושלם, ולאחר שחיסלנו סופגניית שוקולד שהזכירה לנו את ממרחית הטובה והישנה, נתנו ביס בסופגניה שנראתה כאילו יש בה קרם וניל. הופתענו לגלות שבפנים מסתתרת גם ריבה – הפתעה משמחת בשילוב טעמים מושלם.
כמה עולה? החל מ-6 שקלים ליחידה
להשיג במעדנייה של גולדשטיין, לוי אשכול 201, צומת סביון
דלאל: דמי חנוכה מעולים לילדים
איזה טריק מדליק יש לדלאל, שמציעים לזוללים מזרקים למילוי עצמי בריבת חלב, תות, שוקולד, וניל או פיסטוק. הבצק קיבל בהנאה את המילויים המוצלחים, עם שוקולד טעים מאוד וריבה נהדרת. הבעיה היחידה היא שקשה לא לסבול מתסמונת העיניים הגדולות, וכשדחסנו יותר מדי מילוי לאחת הסופגניות, היא ירקה עלינו הכול בחזרה. אבל כשכל המאפיות נמדדות ברמת הגימיק שלהן, זה של דלאל מנצח.
כמה עולה? סופגנייה ללא מילוי ב-5 שקלים, ומזרק ב-16. סופגנייה המגיעה ממולאת ב-8 שקלים.
להשיג בדלאל, כל ישראל חברים 7, נווה צדק, תל אביב.
6 סופגניות טובות
רולדין: סופגניות עם צ'ייסרים
ברולדין ניסו שוב להמציא את הגלגל, והתוצאה זכתה לתגובות מעורבות. המהדורה המוגבלת שלהם כוללת סופגניות שאליהן מוצמד מעין מזרק, ובתוכו נוזל שנועד לשדרג את הסופגנייה עד זוב רוטב. חלק אהבו, חלק פחות, אבל כולם הסכימו שדווקא הסופגנייה עם החלבה היא זו שגונבת את ההצגה. בלי מזרקים ובלי שטויות. מילוי מושלם, איכותי עד בהלה, וטעים טעים. עוד צוינה לשבח סופגניית הפבלובה במילוי הקצפת, שהגיעה עם מזרק רוטב אבל יכלה להסתדר גם בלעדיו.
כמה עולה? מ-4.5 שקלים לסופגנייה רגילה ועד 9 לסופגניית צ'ייסר.
להשיג בסניפי רולדין
>> בואו לראות בלייב איך מכינים סופגניות ברולדין
קונדיטוריית שני: עוגת גבינה פירורים בתוך סופגנייה
מילוי השוקולד היה טעים, למרות שהמרקם שלו היה דליל מדי. סופגנייה בטעם עוגת גבינה פירורים הייתה טעימה באופן מפתיע, וזוכה בתואר המילויים הכי טעימים שנתקלנו בהם. זו עם מילוי הלימון ליים לא הייתה שווה את המאמץ והקלוריות, והייתה עתירה בטעם מלאכותי. הווניל הצרפתי נראה מבטיח, אבל לא נרשמה התלהבות. זו עם מילוי קפוצ'ינו וזיגוג גנאש אספרסו הייתה מוצלחת והעלתה בראש אחד מאתנו את ההברקה הקופירטיירית של "טירמיסופגניה". אבל באופן כללי, כמות המילוי הגדולה הפכה את הסופגניות למתוקות מדי.
ריבת המשמש לא הרגישה כמו ריבה, כי אם יותר כמו קרם משמש, ואילו הריבה הסטנדרטית הייתה טעימה, אבל הייתה בה הרבה יותר מדי ריבה. והבצק? הוא היה מתוק במידה ובהחלט טעים.
כמה עולה? 5.5 שקלים לסופגנייה רגילה עם ריבה. 6.5 למיוחדות.
להשיג בסניפי קונדיטוריה שני
ליליות בייקרי: סופגניית שוקולד משובחת
הסופגניות של ליליות טעימות מאוד. אהבנו במיוחד את סופגניית השוקולד שעשויה משמנת ושוקולד חלב, ומעליה מפוזרים שקדים קלויים, כשהבצק היה היתרון הגדול, והמילוי היה קצת חלק מדי לטעמנו. הפררו רושה (גנאש שוקולד מעורבב עם מחית אגוזי לוז), שהייתה מצופה בשוקולד מריר ואגוזי לוז מסוכרים, הייתה גם כן טובה, אבל פחות מרשימה מהשוקולד. את זו הקלאסית עם הריבה לא טעמנו, אבל דעו לכם שליליות מציעה גם כזו, וגם סופגניית ריבת חלב המצופה בפירורי בצק חמאה.
כמה זה עולה? סופגנייה קלאסית ב-6 שקלים, והשאר ב-7.
להשיג בליליות בייקרי, מתחם בית אסיה, ויצמן 4 תל אביב.
שמו: סופגניות מפוארות ויפות
הסופגניות של שמו כל כך יפות, שהן ממש יצירות אמנות. הן בטוח אלה שיעשו הכי הרבה רושם על האורחים לחג. לא אכלנו סופגניה עם ריבה, והתרכזנו במפונפנות. החלבה הייתה הכי טעימה, למרות שהרגשנו מחסור קל במילוי, שהיה במרקם מעולה ולא נוזלי מדי, כמו מילויים של סופגניות אחרות שאכלנו. סופגנייה עם פצפוצי שוקולד ומילוי שוקולד אגוזים בפנים הייתה קצת יותר מדי, וגם לכלכה אותנו עם הפצפוצים המתפזרים האלה. סופגנייה בצורה של קיפוד שוקולד הייתה חמאתית ומתוקה מדי, והקצפת הייתה טעימה.
כמה עולה? 5 שקלים לסופגנייה קלאסית או עם ריבת חלב. סופגניות מתוחכמות יותר, ויש הרבה מבחר – 6-7 שקלים.
להשיג בסניפי רשת SHEMO ברחוב האיצטדיון 6, קריית חיים; שדרות מוריה 30, חיפה; שלום עליכם 2, נווה שאנן, חיפה; טאגור 30, רמת אביב, תל אביב; רחוב אוסישקין 16, רמת השרון
פילסברי: סופגניות בטעם של פעם – והזולות ביותר
הסופגניות של פילסברי הן הסופגניות שכולם מתגעגעים אליהם: כמו הסופגניות שהיינו קונים בילדותנו במכולת. סופגניות גדולות ומלאות אבקת סוכר, של העידן שבו לא היינו חושבים על הקלוריות המיותרות, אלא רק רצינו את הטעם, הבצק והשמן. אז כצפוי, ריבת התות מאוד פשוטה ולא מתוחכמת, אבל הסופגנייה הזו הייתה הרבה יותר טעימה מהמון סופגניות מפוארות יתר על המידה שטעמנו. מה שכן, בהחלט מומלץ להתרחק מסופגניות השוקולד והוניל, שהיה להם טעם של סירופ פרווה ששמים על פנקייק, ולא של מילוי עשיר וטעים.
כמה עולה? הרגילה עולה 3 שקלים בלבד. המתוחכמות עולות 5 שקלים.
להשיג ברשתות השיווק הגדולות.
טל ושני: טעים, אבל לא נחרט בזיכרון
מכל הסופגניות שטעמנו, אלא של טל ושני היו ממש כאלה שגירדנו בראש בחוזקה בניסיון להיזכר בהן. בית הקפה מציע סופגניות עם שוקולד לבן ותותים, שוקולד וויסקי, מסקרפונה וקפה, קרם מנגו, גבינה ופירות יער, ובאמת שלא היה שום דבר רע להגיד עליהן כשנגסנו מהן. מצד שני, הן גם לא נצצו בים הסופגניות המשומן.
כמה עולה? 6-8 שקלים
להשיג בבית הקפה טל ושני, ארלוזורוב 23, תל אביב
5 סופגניות לא מלהיבות
שקד: גימיק מיותר
גלידריית שקד מוציאה גם השנה סופגלידה – שזה סופגנייה במילוי גלידה. זה אולי טריק נחמד, אבל לא שווה לא את הקלוריות, ולא את האכזבה מכך שבכלל לא מדובר בשום דבר שמזכיר סופגנייה. אם כבר לאכול בצק ספוג בגלידה, בהחלט עדיף לדבוק בוופל הישן והטוב, ולא להכניס את הבצק הרך של הסופגנייה, שמאבד את הטעם שלו כשהוא ממולא בגלידה קרה. והמחיר? גבוה באופן מגוחך. 18 שקלים על יחידה לא גדולה, שלא מספקת כמו מנת גלידה ואפילו לא כמו סופגנייה, זה מעבר למה שהכיס שלנו מאפשר.
כמה עולה? 18 שקלים ליחידה.
להשיג בשקד, האנגר 7 נמל תל אביב
חטאים מתוקים: האמת, התאכזבנו
בסופגניות של "חטאים מתוקים" הרגישו את השמן יותר מאשר את הבצק, והן גם לא היו מספיק רכות. נדמה שבאותו יום מישהו שכח את הסופגניות בשמן קצת יותר מדי זמן, וחבל. ב"חטאים" מתהדרים בכך שיש להם רק סופגניות קלאסיות שכולם אוהבים, אבל אני בהחלט חולקת על כך, ולטעמי המילוייים היו סמיכים מדי ולא מספיק מעניינים.
כמה עולה? 5 שקלים
להשיג בחטאים מתוקים, שבזי 67, נווה צדק תל אביב
>> מה שכן, סוף סוף הבנו איך עושים סופגניות עגולות ויפות
מונייר: הגודל כן קובע
הסופגניות של מונייר קטנטנות. כל כך זעירות, עד שבקושי מרגישים את הטעם של הבצק, שעוטף קונפיטורה אמיתי וטעימה. כך שהסופגנייה הזו היא ממש פוטנציאל לא ממומש. טובה לאלה שרוצים לחסוך את הקלוריות של סופגנייה גדולה ועסיסית, אבל רעה לאלה שרוצים להרגיש שהם באמת אכלו סופגנייה. זו שהייתה ממולאת במשהו ירוק שנחשד כמרציפן, ועוצבה בסגנון של בקלאווה הייתה אחת הלא טעימות שדגמנו, אבל סופגניית השוקולד הייתה טובה ומרירה. הסופגניות מאוד יפות, אבל היתרון הגדול שלהן הוא שאפשר לבלוע אותן בביס, בלי להרגיש ובלי שאף אחד יראה.
כמה עולה? 6 שקלים ליחידה
להשיג במונייר פוד דיזיין, ההגנה 25 ראשון לציון
בן עמי: בצק לא מספיק מתוק
הרבה ריבה, שמילאה אותנו בעיסה דביקה עם הביס הראשון, אבל יש לה מזל שהיא הייתה טעימה. גם מילוי ריבת החלב היה טעים. הבעיה הייתה דווקא בבצק, שהיה קצת משעמם מדי, וסבל במחסור במתיקות. הסופגניות של בן עמי ממוצעות למדי, טעימות אבל לא כאלה שנזכור עד הנר השמיני.
כמה עולה? 5 שקלים לסופגנייה קלאסית. 6 שקלים למסובכות יותר, ו-8 שקלים לסופגנייה אפויה מבצק בריוש במילוי קרם פטיסייר.
להשיג בסניפי בן עמי בכפר ויתקין, הרצליה, ירושלים, תל אביב וגבעתיים
לחמים: חיסכון בקלוריות, וגם בטעם
הגימיק של מאפיית לחמים הוא שתוכלו להשיג את הסופגניות בשתי גרסאות – אפויות ומטוגנות. הבעיה היא שהאפויות מרגישות כמו סתם לחם עם ריבה, ולכן לא מספקות לגמרי את הסחורה. גם מילוי השוקולד לא מספיק מוצלח, ומרגיש קצת כמו מעדן הגולן. עם זאת, היו במערכת מי שהתלהבו מכמות הריבה המרשימה בסופגנייה. לא לחובבי בצק, כן לחובבי האדום המתוק.
כמה עולה? 6 שקלים לסופגנייה מטוגנת, 7 לאפויה.
להשיג במאפיית לחמים, חשמונאים 99 תל אביב, שוק הנמל המקורה בתל אביב ובסניף החדש בשוק הכרמל