מילקי Fruit פסיפלורה, שטראוס
מילקי הוא בשבילנו סוג של גילטי פלז'ר. משהו שאוכלים פעם ב, כשנחה הרוח הילדותית שבחסותה אפשר לא לספור קלוריות. בגלל זה לא כל כך התלהבנו מהמילקי החדש, בטעם פסיפלורה. הוא טעים, אי אפשר להגיד שלא, אבל הוא לא במיוחד מהנה, ואם מוציאים מהמילקי את ההנאה – מה כבר נשאר?
שורה תחתונה: אם היינו רוצים פסיפלורה, היינו קונים יוגורט. 2.5 כוכבים.
מחיר: כ-3 שקלים לגביע.
פירורי לחם עם ביסלי גריל, אסם
אם היינו עובדים באסם, בטוח היינו מרגישים שהברקנו עם היציאה הזאת, של פירורי לחם מעורבבים עם פירורי ביסלי. תכלס, אולי אפילו היינו כועסים על עצמנו שלא המצאנו את זה קודם (והאמת, היינו כועסים בצדק. הרעיון של ביסלי מרוסק במקום פירורי לחם מככב בבלוגים של תפוז כבר שנים). ואתם יודעים מה? זאת באמת יציאה מעולה. טיגנו שניצלים עם הפירורים החדשים, והם יצאו השניצלים הכי טעימים שלנו אי פעם. המינון של הביסלי יחסית לפירורים הרגילים מושלם (רק שימו לב – לא צריך להמליח), והטעם סליזי ומעולה ונפלא.
שורה תחתונה: לא חדשני, אבל טעים טעים טעים. 4.5 כוכבים.
מחיר מומלץ: 7-8 שקלים לאריזת 200 גרם.
>> בואו להגיד לנו שלום בפייסבוק
קפה קר אילי, קוקה קולה ישראל
כשטעמנו את הקפה הקר החדש של אילי לא התרשמנו שמדובר במוצר איכותי במיוחד. הקפה היה בסדר (הרגיל. זה עם הקקאו לא היה טעים לנו בכלל), לא מעבר לזה. אבל אז העברנו אותו לכוס זכוכית גבוהה והוספנו תילי תילים של קרח, וראו זה פלא – התקבל פינוק קפה קר אמיתי. בקבוק הפלסטיק והטמפרטורה הלא מספיקה נמוכה עושים לו עוול, וחבל.
שורה תחתונה: טעים בכוס זכוכית עם הרבה קרח, פחות טעים כמו שהוא מהבקבוק. 3 כוכבים.
מחיר מומלץ: מ-8 שקלים לבקבוק של 250 מ"ל.
Muller froop – Trio, מחלבת מולר
מחלבת מולר השיקה מהדורת יוגורטים חדשה בשם טריו, שכוללת 3 אלמנטים בגביע. קציפת הפירות הסטנדרטית ביוגורטים של מולר נותרה כפי שהייתה, אבל במקום היוגורט הנקי והלבן שהתרגלנו אליו, צצו גם חתיכות של פרי. טעם הבננה-תמר בסדרה התגלה כמאכזב במיוחד: החתיכות פגמו במרקם המהנה והחלק של היוגורט והפכו אותו למחוספס ולא כיפי, והטעם היה רחוק מלפצות על זה. ללא ספק מדובר באחד הטעמים הפחות מוצלחים של מוצרי מולר לדורותיהם. הטעם השני שניסינו, אפרסק ופסיפלורה, היה לעומתו הצלחה גדולה, וחתיכות הפרי לא רק שלא הפריעו בו, אלא אפילו הוסיפו. הטעם היה פירותי, מרענן וטעים, ואחרי הגביע הראשון הזדרזנו לשים ידינו על אחד נוסף.
שורה תחתונה: הבננה-תמר ממש לא (2 כוכבים), האפרסק-פסיפלורה לגמרי כן (4).
מחיר מומלץ: 4.90 שקלים לגביע.
עוד באוכל טוב:
- מרענן ובריא: סלט עשבי תיבול ובורגול, עם בטטה
- מההיי-טק למטבח: הכירו את אייל סבן
- איך מרדדים בצק בלי לעשות בלגן?
סלטי השוק החדשים, אחלה
רגע אחרי ששיבחנו את סלט העדשים של צבר מיהרה ונחתה על שולחננו המקבילה של אחלה בקטגוריה. היו שם סלט עדשים, סלט קטניות וסלט קינואה, ומתוכם את סלט הקטניות אהבנו במיוחד. הוא היה חרפרף וחמצמץ, ותכלס באמת לא היינו מתפלאים אם היו אומרים לנו שהוא יוצר במעדנייה. גם סלט העדשים היה נחמד, אבל לא הגיע למדרגת הסלט של צבר, ואת סלט הקינואה פחות אהבנו, והוא גם היה רטוב ופחות מזמין.
שורה תחתונה: סלט הקטניות מעולה (4.5 כוכבים), העדשים נחמד (3 כוכבים), הקינואה רק עובר (2.5).
מחיר: כ-12 שקלים לקופסה.
יופלה 99, תנובה
בסדרת יופלה 99 החדשה יש 99 קלוריות בגביע בלבד, ו-43 אחוז פחות תוספת סוכר. את החיזוק בגזרת המתיקות נותן שימוש בסטיביה, שלזכות תנובה ייאמר שנעשה בצורה מתונה וטובה. כי צמח הסטיביה הוא אמנם ממתיק טבעי נטול קלורית, אבל טעם לוואי יש לו בשפע – ופה לא הרגשנו בו, לא ביוגורטים בגביע ולא במשקאות היוגורט, שהזכירו במרקם "גמדים" והיו טעימים לכולם.
שורה תחתונה: פחות סוכר, לא פחות מתיקות. יפה. 4 כוכבים.
מחיר מומלץ: 4.90 שקלים לגביע, 18.60 לשישיית בקבוקוני משקה יוגורט.
קופי שוט, עלית
אם אתם כמונו, הקפה בשבילכם הוא לא רק ממריץ אלא גם חלק מריטואל – של בוקר, של אחרי האוכל, של אחה"צ ושל מתי לא, בעצם. לכן כשהיינו צריכים לנסות את הקופי שוט, לא הצלחנו למצוא חלון ביום שיתאים לזה ותמיד העדפנו לשתות כוס קפה שלמה במקום. כי למה לכלות חלק מקצבת הקפאין היומית שלנו על מוצר של זבנג וגמרנו?
כשכן הצלחנו לטעום אותו, גילינו נוזל שמזכיר ליקר מתוק נורא ועם מרירות גבוהה – ובבחירה בין החלב למריר, היינו בוחרים בחלב. אבל מעבר לטעם, הגימור של הבקבוקון –במקום שבו הוא אמור לבוא במגע עם השפתיים – פשוט לא נעים לשתייה.
שורה תחתונה: יכולים להבין את הצורך בזה, אבל לא מתחברים לקונספט. 2.5 כוכבים.
מחיר מומלץ: כ-6 שקלים לבקבוקון של 80 מ"ל.
יוצאים מהקופסה: פרוזן במבה
באי בתי הקולנוע מוזמנים להתחיל לפתוח את הראש, ולהחליף את דלי הפופקורן המסורתי בקופסה של חטיף חדש שבא לעולם ממש לאחרונה: פרוזן במבה. כמו שאפשר להבין, מדובר בבמבה קפואה – ומאחר שהחטיף עצמו, על ה(בעיקר) תירס וה(מעט) בוטנים שבו, לא באמת קופא, מה שקפוא בחטיף הוא בעצם המילוי. המילוי של הפרוזן במבה מזכיר יותר מהכל את זה של הבמבה נוגט, ולמעשה לתחושתנו המוצר כולו אינו אלא במבה נוגט שבילתה את הלילה במקפיא. העובדה הזו אינה מונעת מהפרוזן להיות יופי של חבר לצפייה בסרט, אנחנו רק מציינים אותה כדי שלא תתאכזבו אחר כך. מדובר, אם כך, בחטיף צונן המשלב מתוק ומלוח באופן משביע רצון, כך שבסך הכל אין לנו עליו מילים רעות. רק אם אפשר, לא במקום פופקורן אלא בנוסף.
מחיר: 17 שקלים לקופסה לא גדולה. להשיג בבתי הקולנוע של סינמה סיטי וגלובוס גרופ.