1 מכינים את בצק שמרים: בקערת מערבל חשמלי עם וו לישה לשים את קמח השמרים, השקד הטחון, הסוכר, הביצה, החלב, תמצית הווניל והמלח למשך כ-5 דקות. מוסיפים את החמאה הרכה ולשים כ-6 דקות נוספות עד לקבלת לבצק אלסטי ולא דביק. מעצבים לכדור, מעבירים לקערה, מכסים במגבת נקייה ומתפיחים להכפלת הנפח.
2 מרדדים את הבצק על תחתית תבנית אפייה מתפרקת (24-26 ס"מ) מרופדת בנייר אפייה.
3 חותכים את הבצק בעזרת קלף מתכת, גלגלת פיצה או סכין חדה לרבעים. חותכים כל רבע במרכזו, לקבלת 8 משולשי בצק שווים. מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד רופף ומתפיחים עד שהבצק מגיע כמעט לשלושת רבעי מגובה התבנית.
כל מה שנשאר לכם הוא רק לאכול אותה | צילום:
ענבל לביא
4 מחממים תנור ל-200 מעלות. מברישים את הבצק בביצה טרופה עם כפית חלב, ואופים 20-25 דקות לגוון שחום ויפה (במידה והמאפה משחים יתר על המידה לפני תום זמן האפייה, כדאי לכסות אותו בנייר כסף רופף). מצננים היטב.
5 מכינים את מלית המסקרפונה והאוכמניות: מקציפים במערבל חשמלי את המסקרפונה, השמנת המתוקה, תמצית הווניל, אבקת הסוכר והפודינג בטעם וניל עד לקבלת קרם יציב.
6 מרכיבים את העוגה: חותכים את העוגה לחצי לרוחבה בסכין משוננת. מורחים על התחתית מלית אוכמניות בנדיבות ומשטחים מעל את קרם המסקרפונה בשכבה שמנמנה. מניחים מעל את חלקה העליון של העוגה ומהדקים קלות. מפדרים בנדיבות באבקת סוכר ומגישים.
* מי שמעדיף את העוגות שלו רטובות ולחות יכול להבריש את העוגה בסירופ סוכר לפני ההרכבה.
>> שבועות זה מימונס, מתכונים נוספים לחג