1 מכינים את הקלתית: במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים קמח לעוגות ולעוגיות, אבקת סוכר וקוביות חמאה קרה לפירורי בצק. מוסיפים חלמון, תמצית וניל ומים קרים ומעבדים רק עד לבצק אחיד. מקררים לשעה.
2 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק. מרפדים תבנית פאי 24 ס"מ. מנקבים במזלג ומקררים לשעה.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות, מכסים את הקלתית בנייר אפייה מקומט או בניילון נצמד עמיד בחום, ממלאים במשקולות אפייה או בקטניות יבשות, ואופים 15 דקות. מסירים בעדינות את משקולות האפייה ואופים 5-7 דקות נוספות להזהבה קלה. מצננים.
4 מכינים את המלית: במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים חמאה רכה, סוכר, אגוזי מלך טחונים וקורט מלח לקרם רך. מוסיפים ביצה, מחית נוגט וקורנפלור ומעבדים לתערובת חלקה. מקררים לשעה וממלאים את הקלתית.
5 מכינים את המניפה: חותכים את התפוחים לרבעים ופורסים לפרוסות דקיקות בעזרת מנדולינה או סכין חדה, סוחטים מעל מיץ לימון כדי שישמרו על צבען.
6 מסדרים את פרוסות התפוחים אחת ליד השניה בצורה חופפת, ומניחים על הטארט במעגלים לקבלת צורת מניפה. מכניסים לתנור ואופים 20 דקות נוספות. מצננים.
צילום: יסמין ואריה צלמים | מתכון באדיבות: פטיט גאטו, קייטרינג בוטיק
>> בואו לטיול בתוך עולם האפייה של מימונ'ס