לחם קופים איטלקיהגרסה המלוחה והספייסית למאפה האמריקאי, שבדרך כלל טבול בהמון חמאה וסירופ אבל כאן דווקא מקבל ציפוי של עשבי תיבול, גבינה ושקדים. כל כך טעים שיהיה לכם קשה להפסיק לתלוש ממנו, אל תגידו שלא הזהרנו אתכם
אורלי פלאי-ברונשטיין
| mako אוכל
| פורסם 27/09/16 15:51
![]()
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק (תבנית בקוטר 26 ס"מ):
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק ומתפיחים: מערבבים את חומרי הבצק למעט החמאה והגבינה הקשה במיקסר עם וו לישה כ-4 דקות, עד להתגבשות בצק. מוסיפים את החמאה בשני מחזורים, מוסיפים את הגבינה ולשים כ-2 דקות עד שהן נטמעות בבצק והוא נעשה גמיש. 2 מכסים את הבצק במגבת. מתפיחים עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו. 3 טופחים על הבצק ומשטחים אותו כדי להוציא ממנו את האוויר. מחלקים ל-20 כדורים בגודל כדורי פינג פונג. 4 מרכיבים, מתפיחים שוב ואופים: מערבבים את חומרי הציפוי למעט השמן. משמנים את התבנית. טובלים כל כדור בצק בשמן ומנערים קלות. מעבירים את הכדורים דרך תערובת התיבול עד שהם מצופים יפה, ומסדרים בתבנית. 5 מכסים במגבת ומתפיחים 10 דקות עד שהכדורים מכפילים את נפחם וממלאים את התבנית. 6 מחממים תנור ל-180 מעלות. 7 אופים כ-30 דקות עד שהלחם תפוח וזהוב, הבצק אפוי לגמרי וקיסם שננעץ בו יוצא יבש. 8 מצננים 20 דקות והופכים את התבנית על קרש חיתוך או כלי הגשה.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|