1 מכינים את התחתית: טוחנים במעבד מזון ביסקוויטים עם שקדים, סוכר חום בהיר וקינמון עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים. מהדקים לתחתית התבנית ומעבירים להקפאה.
2 מכינים את הגלידה: טורפים בקערה גדולה מסקרפונה או גבינת שמנת עם חלב מרוכז, סירופ מייפל אמיתי, תמצית בטעם וניל ומלח עד לקבלת קרם חלק. מקציפים במיקסר שמנת מתוקה ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה ורכה, ומקפלים פנימה. משטחים בתבנית ומקפיאים למשך הלילה.
3 מכינים את רוטב המייפל קרמל: מבשלים בסיר קטן סוכר ומים כ-10-15 דקות תוך בעבוע קל עד לקבלת קרמל. במקביל מביאים שמנת מתוקה לרתיחה במיקרוגל או בסיר קטן. כאשר הקרמל מוכן, יוצקים בזהירות את השמנת החמה פנימה בזרם דק תוך טריפה רצופה עד לקבלת רוטב קרמל חלק. מוסיפים חמאה, סירופ מייפל אמיתי ומלח, ומערבבים. מצננים היטב ומעבירים לקירור עד להגשה.
4 בעת ההגשה מניחים ערימה גדולה של פופקורן במרכז העוגה, ומטפטפים את רוטב הקרמל מעל בנדיבות.
* אם אתם מתכננים לחלץ את העוגה מהתבנית, מומלץ לרפד את דופנות התבנית בשקף או ברצועת נייר אפייה לפני יציקת תערובת הגלידה פנימה.
פופקורן מלוא החופן | צילום:
ענבל לביא