1 מכינים את תחתית העוגה: במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים את התערובת לבצק פריך, הקינמון וקוביות החמאה הקרה עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים את החלמון וכף חלב, ומעבדים עד לקבלת בצק. מקררים לשעה.
* אם אין לכם תערובת להכנת בצק פריך, מעבדים במעבד מזון (או במערבל חשמלי עם וו גיטרה) 210 (כוס וחצי) גרם קמח, 45 (4 כפות) גרם סוכר, רבע כפית אבקת האפייה וקורט מלח יחד עם הקינמון וקוביות החמאה הקרה, עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים את החלמון וחלב לפי הצורך, ומעבדים רק עד לקבלת בצק. מקררים לשעה.
2 מחממים תנור ל-170 מעלות. משטחים את הבצק בתחתית התבנית מרופדת בנייר אפייה. מנקבים במזלג, ואופים כ-15-20 דקות עד להזהבה. מצננים.
3 מכינים את קרם המסקרפונה: ממיסים במיקרוגל את השוקולד הלבן ומערבבים עד לקבלת נוזל חלק. מצננים.
4 מקציפים במערבל חשמלי את השמנת המתוקה, הסוכר ופודינג הווניל עד לקבלת קצפת יציבה.
5 מוסיפים את המסקרפונה, הגבינה הלבנה, תמצית הווניל, הדבש, החמאה וקורט מלח, ומקציפים קלות עד לקבלת קרם חלק.
6 מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים קלות להטמעה.
7 משטחים את הקרם על תחתית הבצק ומעבירים לקירור למשך הלילה להתייצבות.
8 לפני ההגשה מעטרים את העוגה בתאנים חצויות או חתוכות לרבעים.
* כדי לקבל דפנות עוגה יפות וחלקות ניתן לרפד את התבנית בשקף אפייה. מומלץ להסיר את השקף לאחר הקפאה של העוגה.
צילום: יסמין ואריה צלמים | מתכון באדיבות: פטיט גאטו, קייטרינג בוטיק
>> והנה עוד המון מתכונים נהדרים לראש השנה
>> בואו לטיול בתוך עולם האפייה של מימונ'ס