1 מערבבים את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה במשך 4 דקות עד שהם נטמעים זה בזה. אם הבצק נראה יבש מוסיפים עוד כף חלב ואם דליל עוד כף-שתיים קמח. לשים 10 דקות לקבלת בצק גמיש. משמנים את הבצק, מכסים את הקערה בניילון ומעבירים למקרר ל-5-6 שעות לפחות. הבצק מתמלא אבל לא ממש תופח, וזה בסדר.
2 מחלקים את הבצק ל-2 ושומרים חלק אחד במקרר. מרדדים את חלקו השני של הבצק על משטח עבודה מקומח ליריעת בצק דקה, בגודל 25*30 ס"מ.
3 להכנת מקלעות אישיות: מחלקים את הבצק למלבנים בגודל 5*10 ס"מ. מניחים כפית גבינה לאורך השליש המרכזי של המלבן (אם רוצים, מערבבים אותה קודם עם אבקת הסוכר), ומעליה מניחים כפית מלית דובדבנים. חותכים רצועות אלכסוניות בשני השלישים הנותרים של המלבן וסוגרים לסירוגין, פעם רצועה משמאל ופעם מימין. מקפלים ומהדקים את הקצוות. באותו אופן מכינים מקלעת אחת גדולה, אם רוצים.
4 מניחים את המקלעות בתבנית מרופדת ומתפיחים עוד כ-40 דקות.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות.
6 מברישים את המקלעות בביצה טרופה עם מלח וסוכר.
7 אופים 20-25 דקות, מנמיכים ל-160 מעלות וממשיכים לאפות עוד 15 דקות למקלעות הקטנות ועד 25 לגדולות. חשוב שהמקלעות יזהיבו יפה. מצננים כליל לפני שחותכים ומגישים.
>> והנה עוד כמה מתכונים שהם עולם שלם של אפייה