ספינג' קלאסי עם מייפל וקינמוןהספינג', בן דודה האהוב לא פחות של הסופגנייה, לא נהנה אומנם מהזרקת הריבה המסורתית, אבל אל תדאגו לו - הספינג' מקבל את שלו עם מעטפת יפה של סוכר ועוד קצת סירופ מייפל, שיהיה
נטלי לוין
| mako אוכל
| פורסם 12/12/17 07:27
צילום: נטלי לוין, mako אוכל
|
המצרכים :ל-15 ספינג':
לטיגון:
לציפוי:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערה גדולה קמח שמרים, סוכר, מלח, וניל ומים במשך 3-4 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ודביק. 2 מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו. 3 מחממים בסיר רחב שמן על להבה בינונית-גבוהה. השמן מוכן לטיגון כאשר מכניסים כף עץ לתוכו ונוצרות סביב הכף בועיות קטנטנות. 4 בעזרת ידיים משומנות קורצים כדורים בגודל כדור פינג פונג מהבצק ויוצרים במרכז כל כדור חור. 5 מטגנים את הספינג בשמן החם 3-4 דקות או עד הזהבה עמוקה. 6 מוציאים בכף מחוררת ומניחים על צלחת מרופדת נייר סופג לקירור. 7 בקערה קטנה מערבבים יחד סוכר וקינמון לתערובת אחידה. 8 טובלים את הספינג' המוכנים בתערובת הסוכר והקינמון. 9 מגישים עם סירופ מייפל בנדיבות ואגוזי לוז מקורמלים.
הערות: * הספינג' במיטבם ביום ההכנה וכמה שיותר קרוב לטיגון. * אם לא אוהבים קינמון אפשר להשמיטו. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט |