גאלט תפוחים ירוקים וקרם אגוזי פקאןהעוגה הבאה מזכירה בצורתה פאי תפוחי עץ אמריקאי, ומורכבת מבצק קר, קרם אגוזי פקאן ותפוחי עץ ירוקים. מתבלטים איך להגיש אותה? פשוט לפרוס, לחמם ולהתפנק איתה לצד גלידה קרה
צילום: אלון מסיקה
|
המצרכים :לבצק (תבנית עגולה 22 ס"מ)
לקרם אגוזי הפקאן:
להגשה:
לזיגוג:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: במעבד מזון מערבבים את הקמח, הסוכר, המלח ותמצית הווניל. מוסיפים את החמאה ב"פולסים" עד לקבלת תערובת פירורית 2 מוסיפים בהדרגה את מי הקרח ומוציאים את כל התערובת לשולחן עבודה מעט מקומח. מסיימים את ללוש את המצבק על גבי השולחן. 3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. 4 מכינים את קרם הפקאן: במיקסור עם וו גיטרה מערבלים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת חלקה. 5 מוסיפים את הביצים בהדרגה ולבסוף את אבקת אגוזי הפקאן, השקדים, פודינג הווניל ותמצית הווניל. מערבבים עד לקבלת לתערובת אחידה. 6 מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ בקוטר 26 ס"מ. 7 מניחים עיגול בקוטר 22 ס"מ של קרם אגוזי הפקאן ומסדרים את פלחי התפוחי עץ בצורת מניפה. 8 מקפלים את שולי הבצק על גבי תפוחי העץ ומברישים בביצה טרופה. 9 מקשטים בפיזור הסוכר מסביב לבצק (היכן שהברשנו את הביצה הטרופה). 10 אופים בחום של 170 מעלות כ-30 דקות עד לקבלת גוון זהוב. מצננים. 11 בקערה חסינת חום מערבבים 2 כפות מים ו-2 כפות ריבת משמש. מחממים כ-1 דקה במיקרו ומערבבים היטב. 12 מזגגים את תפוחי העץ במרכז, מפדרים בשוליים באבקת סוכר ומגישים לצד גלידה קרה. צילום: יסמין ואריה צלמים | מתכון באדיבות: פטיט גאטו, קייטרינג בוטיק >> והנה עוד המון מתכונים נהדרים לראש השנה >> בואו לטיול בתוך עולם האפייה של מימונ'ס
|