לביבות ירק אפויות ב-3 צבעיםחולים על מתכוני פטנט. מתים על מתכונים שצריך רק להחליף בהם רכיב אחד - והם הופכים למשהו אחר. מה למשל? הלביבות האלה, שאפשר להכין בשלושה טעמים ואפשר גם לבחור אחד ולדבוק בו
נטלי לוין
| mako אוכל
| פורסם 10/12/17 07:08
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
המצרכים :ל-8-10 לביבות:
לרוטב יוגורט:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. משמנים את הנייר בתרסיס שמן בנדיבות. 2 מגררים את הקישואים, הסלק או הבטטה על המגררת הדקה ביותר. סוחטים מנוזלים מיותרים ומעבירים לקערה. 3 מוסיפים קמח, ביצה, מלח ופלפל ומערבבים בידיים עד שמתקבלת תערובת אחידה. 4 יוצרים לביבות בינוניות ומניחים על תבנית האפייה. 5 מרססים שמן על החלק העליון של הלביבות. 6 אופים 12-18 דקות, או עד שהלביבות מזהיבות. 7 מצננים מעט בטמפרטורת החדר. 8 רוטב יוגורט: מערבבים בקערה קטנה יוגורט, שמן, מלח ופלפל לתערובת אחידה. 9 קולים את פרוסות השקדים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 5-6 דקות עד הזהבה. 10 הגשה: מסדרים את הלביבות על צלחת ומגישים לצד רוטב יוגורט ושקדים קלויים. מתכונים ללביבות | מתכונים לסופגניות | כל המתכונים לחנוכה הערות: * הלביבות במיטבן ביום ההכנה וחמות. * עוד אפשרויות לירקות: 2 גזרים גדולים או 2 תפוחי אדמה בינוניים. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט |