1 מכינים את עוגת השמרים: לשים במיקסר את קמח השמרים, הסוכר, הביצה, החלב, תמצית הווניל והמלח למשך כ-5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
2 מוסיפים את החמאה ולשים 6-8 דקות נוספות עד לקבלת בצק אלסטי ורך. מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
3 לציפוי השקדים בדבש: מבשלים בסיר קטן את הסוכר, הדבש, החמאה והשמנת המתוקה עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 2 דקות בבעבוע קל להסמכה.
4 מכבים את הלהבה, מוסיפים את השקדים הפרוסים וקליפת התפוז ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר.
5 משמנים תבנית שקעים בתרסיס שמן קנולה.
6 יוצרים מהבצק 10 כדורים ומשטחים אותם בשקעים. מניחים כף מציפוי השקדים על כל עוגה, מכסים בניילון נצמד בצורה רופפת ומתפיחים קלות, רק עד שהלחמניות ממלאות את השקע.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-25 דקות עד שהעוגות מקבלות גוון שזוף. מצננים.
8 לקרם הווניל: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה, הפודינג, החלב והדבש עד לקבלת קרם יציב. חותכים כל עוגה לשניים בסכין משוננת, מורחים שכבה דקיקה של דבש וממלאים בקרם. מעבירים לקירור לכמה שעות, ומגישים.
* פחות במצב רוח לעוגות אישיות? ניתן להכין את המתכון גם כעוגה גדולה אחת בתבנית 20 ס"מ.
צילום: יסמין ואריה צלמים | מתכון באדיבות: פטיט גאטו, קייטרינג בוטיק
>> והנה עוד המון מתכונים נהדרים לראש השנה
>> בואו לטיול בתוך עולם האפייה של מימונ'ס