לחם סודה אירי עם גבינה ועשבי תיבולאיך אנחנו אוהבים לחם של ריח טרי, כמעט יותר מכל ריח אחר. אבל האמת, קצת כבד עלינו כל שלב הלישה וההתפחה. מזל שיש גם לחמים כאלה, שמתנהגים כל כך יפה ולא דורשים מאיתנו כמעט כלום בחזרה. ככה זה אהבה ללא תנאים
מיכל אפשטיין
| mako אוכל
| פורסם 17/01/16 09:48
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2 בקערה גדולה מערבבים את הקמח המנופה עם מלח וסודה לשתייה. מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים וקוביות הגבינה ומערבבים. 3 יוצרים גומה במרכז ושופכים פנימה את הרוויון. מערבבים עם היד במהירות ונחישות עד שכל המרכיבים מתאחדים, ומעבירים לשולחן מקומח. 4 יוצרים כדור בצק (לא לשים יותר מדי), משטחים מעט אבל עדיין משאירים גובה. מעבירים את הבצק תבנית ועם סכין יוצרים סימן + על פני הבצק (לא עמוק מדי). 5 אופים 15 דקות ואז מנמיכים טמפרטורה ל-200 מעלות ואופים 30 דקות נוספות. 6 מוציאים מהתנור ומניחים ללחם להתקרר בטמפרטורת החדר. >> בשבוע שעבר הכנו סלט פתיתים עם אפונה וירוקים שמתחסל בשניות |