המצרכים (4 מנות):לבצק:
לרוטב:
גבינה ותוספות:
אופן ההכנה:1 מנפים את הקמח לקערת מיקסר ומוסיפים את השמרים, הסוכר, המים ושמן הזית. לשים כ-3 דקות, עד לקבלת כדור בצק. 2 מוסיפים את המלח ולשים כ-5 דקות נוספות במהירות אטית, עד שמתקבל בצק גמיש ורך. מכסים ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח. 3 בינתיים מכינים את הרוטב: מבשלים בסיר קטן את העגבניות המגוררות עם שמן זית ושום. מוסיפים רסק עגבניות ומים ומתבלים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מבשלים עד שהרוטב מסמיך, מכבים את האש ומצננים. ![]() 4 מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים בגודלם, ומחממים תנור ל-275 מעלות (או הכי גבוה שהתנור מגיע). 5 מרדדים כל כדור בצק לעלה באיזה עובי שרוצים. מפזרים על תבנית מרופדת נייר אפייה קמח תירס גס, ומעבירים את הבצק. 6 מורחים רוטב מהמרכז החוצה, בתנועות סיבוביות. מפזרים רבע מכמות המוצרלה ומפזרים רבע מהתוספות. 7 אופים 10-15 דקות, עד שהגבינה מבעבעת וקצות הבצק מזהיבים. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |