1 מנפים את הקמח לקערת מיקסר ומוסיפים את השמרים, הסוכר, המים ושמן הזית. לשים כ-3 דקות, עד לקבלת כדור בצק.
2 מוסיפים את המלח ולשים כ-5 דקות נוספות במהירות אטית, עד שמתקבל בצק גמיש ורך. מכסים ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
3 בינתיים מכינים את הרוטב: מבשלים בסיר קטן את העגבניות המגוררות עם שמן זית ושום. מוסיפים רסק עגבניות ומים ומתבלים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מבשלים עד שהרוטב מסמיך, מכבים את האש ומצננים.
לפני האפייה. איזה בלגן שמח! | צילום:
קרן לוי, mako אוכל
4 מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים בגודלם, ומחממים תנור ל-275 מעלות (או הכי גבוה שהתנור מגיע).
5 מרדדים כל כדור בצק לעלה באיזה עובי שרוצים. מפזרים על תבנית מרופדת נייר אפייה קמח תירס גס, ומעבירים את הבצק.
6 מורחים רוטב מהמרכז החוצה, בתנועות סיבוביות. מפזרים רבע מכמות המוצרלה ומפזרים רבע מהתוספות.
7 אופים 10-15 דקות, עד שהגבינה מבעבעת וקצות הבצק מזהיבים. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק.
בל קפצן וקרן לוי מקיימות סדנאות לבישול, אפייה וזילוף עוגות.
>> והנה שבלולי שמרים מטריפים, לקינוח