המצרכים (50 מנות):לבצק:
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והסוכר החום ומערבבים. 2 מוסיפים את שמן הזית והמים ולשים כ-3 דקות במהירות איטית. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות. 3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת ומניחים להתפחה של כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. 4 בינתיים מכינים את המלית: מטגנים את הבצל עד הזהבה. מערבבים בקערה את כל חומרי המלית (כולל הבצל המטוגן). 5 מחממים תנור ל-190 מעלות. 6 מוציאים את הבצק למשטח משומן קלות וקורצים ממנו 50 כדורים. מרדדים כל כדור בצק לעיגול שטוח, מניחים במרכזו כף מהמלית וסוגרים בצביטות או בלחיצות מזלג. 7 מסדרים את הסמבוסק על תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים של כ-3-4 ס"מ זה מזה. מורחים ביצה טרופה מעורבבת עם כף מים ומפזרים שומשום או קצח. 8 אופים כ-25 דקות, עד שהמאפים מזהיבים. * ניתן ומומלץ לשמור בהקפאה ולהפשיר לפי הצורך. |