המצרכים (15 מנות):לבצק:
לבישול הבייגל:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את שמן הזית והמים ולשים כ-3 דקות עם וו לישה במהירות אטית. 2 מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות. מכסים ומניחים להתפחה כשעה. 3 מוציאים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים ל-15 כדורים שווים. 4 יוצרים בעזרת האצבע חור במרכז כל כדור, ומרחיבים את החור בתנועות סיבוביות עד לקבלת צורת בייגלה. 5 מחממים תנור ל-200 מעלות. 6 מרתיחים את המים עם הסודה לשתייה והסוכר חום או סילאן בסיר רחב ושטוח. 7 מכניסים את הבייגלים למים הרותחים, 2-3 בכל פעם. הופכים אחרי דקה-שתיים ומשאירים לדקה נוספת. 8 מוציאים את הבייגלים בעזרת כף מחוררת ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום, פרג או מלח אטלנטי. 9 אופים 5 דקות, ומנמיכים את החום ל-180 מעלות. אופים עוד 15-20 דקות, עד שהבייגלים שחומים. בל קפצן וקרן לוי מקיימות סדנאות לבישול, אפיה וזילוף עוגות. |