המצרכים (20 מנות):לבצק:
למלית:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והסוכר, ומערבבים. 2 מוסיפים את המים ושמן הזית, ולשים כ-3 דקות במיקסר עם וו לישה במהירות אטית. 3 מוסיפים את המלח, ממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד להתפחה כשעה. 4 מחממים תנור ל-180 מעלות. 5 מכינים את המלית: מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הבשר ומפוררים תוך כדי טיגון. 6 מוסיפים את קוביות העגבניות, שיני השום, רסק העגבניות, עשבי התיבול הקצוצים והתבלינים. ממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים (חשוב). 7 מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך (אם רוצים מוסיפים לתערובת צנוברים או פיסטוקים). מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון מוחלט. 8 אחרי שעה, כשהבצק הכפיל את נפחו, מחלקים אותו ל-20 כדורים שווים בגודלם, ומרדדים כל כדור לאיזו צורה שרוצים - אפשר להכין לחמעג'ון עגול רגיל (כמו בתמונה למעלה), או לחמעג'ון סירה (כמו בתמונה למטה). 9 מניחים שתי כפות גדושות מהמלית במרכז כל חתיכת בצק. אם רוצים צורת סירה - מרימים את השוליים הארוכים, וצובטים בקצוות כך שהמרכז נשאר פתוח. ככה זה נראה רגע לפני | צילום: קרן לוי, mako אוכל10 מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים מעט שמן זית. 11 אופים 25-30 דקות עד שהמאפים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומזלפים עוד מעט שמן זית. בל קפצן וקרן לוי מקיימות סדנאות לבישול, אפייה וזילוף עוגות.
|