1 מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את החמאה והמים ולשים כ-3 דקות במהירות אטית.
2 מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-5 דקות נוספות. מכסים ומניחים בצד להתפחה של כשעה.
3 מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים לארבעה חלקים שווים.
4 מרדדים כל חלק לריבוע של כ-30 ס"מ ומורחים רבע מכמות החמאה. מגלגלים לרולדה מהודקת ועבה.
5 חוצים את הרולדה לשתיים בעזרת סכין חדה, חוזרים על הפעולות עם שלושת חלקי הבצק הנותרים.
חכו חכו שהיא תצא מהתנור. קובנה | צילום:
קרן לוי, mako אוכל
6 משמנים סיר ג'חנון גדול ומרפדים בנייר אפייה.
7 מסדרים את חצאי הרולדות בעמידה זו לצד זו, כאשר הצד החתוך פונה למעלה. מכסים ומתפיחים כשעה.
8 מחממים את התנור ל-180 מעלות.
9 אופים את הקובנה כ-40 דקות בסיר מכוסה. מסירים את המכסה ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שהיא משחימה יפה.
10 מגישים עם עגבניות טריות מרוסקות וסחוג.