המצרכים :
למריחה:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את החמאה והמים ולשים כ-3 דקות במהירות אטית. 2 מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-5 דקות נוספות. מכסים ומניחים בצד להתפחה של כשעה. 3 מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים לארבעה חלקים שווים. 4 מרדדים כל חלק לריבוע של כ-30 ס"מ ומורחים רבע מכמות החמאה. מגלגלים לרולדה מהודקת ועבה. 5 חוצים את הרולדה לשתיים בעזרת סכין חדה, חוזרים על הפעולות עם שלושת חלקי הבצק הנותרים. ![]() 6 משמנים סיר ג'חנון גדול ומרפדים בנייר אפייה. 7 מסדרים את חצאי הרולדות בעמידה זו לצד זו, כאשר הצד החתוך פונה למעלה. מכסים ומתפיחים כשעה. 8 מחממים את התנור ל-180 מעלות. 9 אופים את הקובנה כ-40 דקות בסיר מכוסה. מסירים את המכסה ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שהיא משחימה יפה. 10 מגישים עם עגבניות טריות מרוסקות וסחוג.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |