בואיקוס – לחמניות בלקניותרוצים להבטיח שהשבת שלכם תהיה מוצלחת? תתחילו אותה עם תבנית-שתיים של בואיקוס - לחמניות הגבינה המהירות, שמתקתקים בכמה דקות וכל היום נצבע בצבעים יפים. חמאה יש? זהו, אתם מסודרים. מתוך הספר של רות סירקיס
צילום: דן לב, בראנץ', הוצאת ידיעות ספרים
|
המצרכים :לכ-20 בואיקוס:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום בינוני גבוה של 200 מעלות צלזיוס. 2 במכל של מעבד המזון עם סכין מתכת שמים את החמאה ואת הביצים. מפעילים את המעבד עד שהן מתאחדות. 3 מוסיפים את הגבינות וממשיכים להפעיל לקבלת תערובת אחידה. 4 מוסיפים את הקמח עם המלח, הפלפל וכפית עלי תימין או רוזמרין. מפעילים לעוד דקה או שתיים והבצק מוכן. 5 מעבירים את הבצק לקערה. הבצק צריך להיות רך ונוח לעיבוד. אם הוא רטוב מדי מוסיפים מעט קמח. 6 מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. לוקחים מעט בצק בידיים משומנות קלות ומעצבים לכדורים קטנים במשקל 40 גרם. מניחים אותם על תבניות האפייה במרחק מה זה מזה. 7 ציפוי, אפייה והגשה: מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום וקצח. 8 אופים כ-20-עד 25 דקות, עד להשחמה. מצננים מעט לפני ההגשה ומגישים עם חמאה או עם ממרח שאוהבים. ** את הבואיקוס האפויים אפשר לשמור במקרר בכלי סגור. מחממים אותם בטוסטר-אובן לפני ההגשה. ** אפשר גם להקפיא את הבואיקוס האפויים כשהם עטופים היטב. לפני ההגשה מפשירים את הכמות הרצויה ומחממים מעט. המתכון מתוך הספר החדש של רות סירקיס "בראנץ' - מתכונים מפנקים לאירוח מושלם", הוצאת ידיעות ספרים. כריכת הספר "בראנץ'" | צילום: דן לב, בראנץ', הוצאת ידיעות ספרים>> והנה מתכון לסלט ביצים מאותו ספר בתיאבון! |