עוגת גבינה שוויצריתעוגת קומות המורכבת משכבות של עוגת ספוג אוורירית, קרם גבינה מטריף וגנאש שוקולד, שיהיה. מתכון של מיקי שמו
צילום: דניאל לילה, ארקוסטיל
|
המצרכים :לעוגת הספוג:
לגנאש שוקולד:
לתערובת הגבינה:
אופן ההכנה:לכלים נוספים בסדרת ארקוסטיל מיקי שמו 1 מכינים עוגת ספוג: מקציפים את כל החומרים למעט החלבונים והסוכר ומעבירים לקערה אחרת. 2 מקציפים חלבונים וסוכר ומקפלים לשאר התערובת. 3 אופים ב-170 מעלות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. 4 הגנאש: מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד המריר. מערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מניחים לגנאש להצטנן בטמפרטורת החדר. 5 מכינים את תערובת הגבינות: מקציפים את השמנת המתוקה 80 אחוז מהדרך, רק עד שרואים שובלים ראשונים של המקצפה בקצפת הרכה. מערבבים בקערה נפרדת את הגבינה, הסוכר, האינסטנט פודינג והחלב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. 6 מקפלים את תערובת הגבינה לקצפת הרכה עד לקבלת מרקם הומוגני. 7 הרכבת העוגה: פורסים את עוגת הספוג ל-4-5 שכבות. מניחים שכבה של עוגת ספוג בתחתית התבנית ויוצקים מתערובת הגבינה עד למחצית גובה התבנית. מניחים שכבה נוספת של עוגת ספוג ויוצקים שכבת גנאש שתכסה את כל הספוג. יוצקים שוב מתערובת הגבינה וממלאים עד שיא גובה התבנית. מעבירים למקרר ל-24 שעות, להתייצבות. * מגישים עם גנאש שוקולד מחומם. |