קיש בטטה ובצל סגולאנחנו תמיד רוצים שיגוונו לנו, אבל לא מוכנים לוותר על מה שאנחנו מכירים. אז מיקי שמו דאג לנו למתכון נפלא שהוא גם וגם: גם קיש גבינות מעולה, אהוב ומוכר, וגם עם תוספות נהדרות של בטטה ובצל סגול
צילום: דן פרץ, mako אוכל |
מתכון טעים וקליל, שמשלב בצק פריך, תערובת גבינות וירקות קלויים. אפשר להחליף את הבטטה והבצל סגול בירקות האהובים עליכם. המצרכים :ל-2 קישים בקוטר 18 ס"מ או ל-8 קישים אישיים:
למלית:
אופן ההכנה:לכלים נוספים בסדרת ארקוסטיל מיקי שמו 1 לבצק: במיקסר עם וו גיטרה, מערבבים במהירות איטית את הקמח, החמאה, המלח והסוכר עד לקבלת תערובת פירורית. 2 מוסיפים את השמנת מתוקה, החומץ ושמן הזית, וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. 3 מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ, מרפדים את התבנית (או התבניות) ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות למשך 12 דקות. 4 למלית: מכינים אנטי פסטי מהבצל והבטטה (צולים אותם כ-10 דקות בתנור חם). 5 מערבבים בעזרת מטרפה ידנית את כל חומרי המילוי למעט הבטטה, הבצל והגבינות. 6 מוסיפים את הגבינות ומערבבים. 7 מפזרים את הבטטה והבצל הסגול על הבצק האפוי ויוצקים מעל את התערובת הנוזלית. 8 אופים ב-170 מעלות כ-25 דקות. |