מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

מיקי שמו מכין לחם בסגנון פוקאצ'ה

מתכון של מיקי שמו

|ארקוסטיל| פורסם13:49
פוקצ'ה ים תיכונית אישית (צילום: דן פרץ, תנובה)
צילום: דן פרץ, תנובה

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (3 מנות):

  • 25 גרם שמרים טריים (חצי שקית או חצי קובייה)
  • 240 מ”ל (כוס) מים פושרים
  • 500 גרם (3 וחצי כוסות ועוד כף) קמח
  • כף קמח דורום
  • 60 מ”ל (רבע כוס) שמן זית
  • כף מלח

תוספות לבחירה:

  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • בצל סגול, פרוס דק
  • רבע כוס זיתים ירוקים, פרוסים לטבעות
  • חצי כוס זיתים שחורים, פרוסים לטבעות
  • גבינת פטה מפוררת גס

אופן ההכנה:

פוקצ'ה מעולה של איל שני

1. מכינים את הבצק: מערבבים את השמרים והמים בקערת המיקסר. מוסיפים את הקמחים, שמן הזית והמלח ולשים 7-5 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.

2מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, זורים עליו מעט קמח, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

3מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ויוצרים מכל חלק כדור. מרדדים כל כדור למלבן מאורך ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן במעט שמן זית. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה.

4מחממים תנור ל-200 מעלות.

5יוצרים גומות בבצק בעזרת האצבעות, מפזרים מלח, פלפל ותוספות לפי הטעם ואופים 12-15 דקות, עד שהפוקצ'ות מזהיבות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il