בלינצ'ס גבינה וצימוקיםבלינצ'ס הוא כנראה הקינוח המושלם לשבועות, ומיקי שמו טוען שאם תוסיפו לו קצת צימוקים וכמה גבינות, הרווחתם קינוח קלאסי לחג. קל ומהיר הכנה, כמנה ראשונה או כקינוח. חג שמח בהחלט
צילום: דן פרץ, mako אוכל
|
המצרכים (20 מנות):לבלינצ'ס:
למלית הגבינה:
אופן ההכנה:>> לכלים נוספים בסדרת ארקוסטיל מיקי שמו 1 מכינים את הבלינצ'ס: בקערת ערבוב טורפים יחד את החלב, הביצים והמלח עד לקבלת תערובת אחידה. 2 מנפים את הקמח לתערובת, וטורפים היטב. מוסיפים את השמן והמים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. 3 מסננים את התערובת כך שתהיה ללא גושים. 4 מחממים מחבת עם כף שמן, ובעזרת נייר סופג דואגים למרוח את השמן בשכבה דקה על כל המחבת. 5 בעזרת מצקת קטנה מוזגים מתערובת הבלינצ'ס למחבת, מטגנים כ-3 דקות בצד אחד, הופכים לעוד דקה ומעבירים לצלחת (כל כמה בלינצ'סים מוסיפים עוד מעט שמן למחבת). 6 מכינים את המלית: מערבבים את הגבינות עם הסוכר, גרידת הלימון ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה. 7 מוסיפים את החמאה המומסת והצימוקים הלבנים, ומערבבים עד לפיזור שווה שלהם בתערובת. 8 ממלאים את הבלינצ'סים: מניחים כף ממלית גבינה במרכז כל עלה. מקפלים משני צדי העלה כ-2 ס"מ פנימה (מעט על המלית) ומגלגלים לאורך, כך שנוצרים בלינצ'סים באורך 8 ס"מ ובקוטר 3 ס"מ. ממשיכים כך ומכינים את כולם. 9 מטגנים את הבלינצ'ס במחבת עם כפית חמאה כ-2 דק' מכל צד עד להשחמה קלה, ומגישים. |