המצרכים :
תוספות אפשריות:
אופן ההכנה:1 מסננים את נוזלי החומוס אל תוך כוס או קערה קטנה. 2 מעבירים למיקסר עם וו הקצפה את נוזלי החומוס ומתחילים להקציף. מוסיפים 3/4 כוס סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף על מהירות גבוהה בין 7 ל-15 דקות, עד שמתקבל קציפה לבנה, תפוחה ויציבה. בזמן ההקצפה מחממים תנור לחום של 100 מעלות, תכנית טורבו. 3 אם רוצים, מוסיפים צבע מאכל ו/או תמצית טעם אל הקציפה ומערבבים לאיחוד. מעבירים את הקציפה לשק זילוף גדול עם צנתר חלק או משונן, ומזליפים ל-2 תבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה נשיקות בגודל הרצוי. אם רוצים, מקשטים אותן בסוכריות צבעוניות. 4 אופים לפחות שעתיים, עד שהנשיקות מתייצבות. לא מנסים לנתק אותן מהתבנית עד שהן לא מתקררות לחלוטין. וואלה עובד | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכלהערות: * 3/4 כוס סוכר זו מתיקות מספקת לדעתנו, אבל אפשר לשים גם כוס, אם ממש אוהבים מתוק. * יוצאת המון בלילה, כזאת שמספיקה להרבה יותר מ-2 תבניות. את הבלילה שלא בשימוש שומרים במקרר. * הקציפה לא יוצאת זקופה ומבריקה כמו מרנג אמיתי מביצים, אלא נוזלית יותר, אבל עדיין אפשר לזלף אותה בצורה נוחה. * והטעם: מתוק, פציח, אבל עם רמז קל שבקלים לחומוס. לנו זה לא הפריע, ובנגלה שעשינו עם תמצית הווניל זה היה אפילו פחות מורגש. רק קחו בחשבון שמחית הווניל שהשתמשנו בה (כזאת אמיתית, עם גרגירי וניל בתוכה) קצת הפילה את הקצף. >> ומה עושים עם גרגרי החומוס? אפשר לחמם אותם במיקרו, לזלף עליהם מעט שמן זית, מלח גס ופלפל שחור ולאכול ככה, או להכין תבשיל חומוס ועגבניות (מינוס הנקניק הוא גם טבעוני). |