המצרכים :מרכיבים (3 כיכרות):
לקימוח המשטח:
אופן ההכנה:1 בקערה שמים את הקמח המלא, המים והמחמצת, מערבבים עד שנוצר בצק אחיד ואז לשים כדקה, עד ליצירת בצק אחיד ונוח לעבודה. 2 מוסיפים את המלח ולשים אותו פנימה. ממשיכים ללוש את הבצק ידנית במשך 6-7 דקות, עד שהוא הופך להיות גמיש, חלק וקפיצי. 3 פותחים מעט את הבצק לצורת ריבוע ובמרכזו שמים את הצ'יה והדוחן. לשים את הבצק חצי דקה נוספת, עד שהתוספות נטמעות בבצק באופן אחיד (גרעינים שמתפזרים על משטח העבודה 'אוספים' עם הבצק). 4 מעבירים לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשלוש שעות או עד להכפלת הנפח. 5 מורידים את הנפח מהבצק ומחלקים לשלושה חלקים שווים. מעצבים לצורה אליפטית ומעבירים לתבנית מקומחת בסולת. מכסים במגבת ומתפיחים שוב, בערך שעתיים, עד שהכיכרות הכפילו נפחם. 6 מחממים תנור ל-240 מעלות. רגע לפני האפייה, יוצרים חתך אחד לאורכו של כל כיכר בעזרת סכין קטנה וחדה. 7 מכניסים לתנור ומנמיכים ל-220 מעלות. אופים 20 דקות, ואז מסובבים את הכיכרות 180 מעלות (כך שהצד שפנה אליכם יפנה עכשיו כלפי פנים התנור) ומנמיכים את החום ל-190 מעלות. אופים 10 דקות נוספות, עד שהכיכרות מתנפחים, קיבלו קרום יפה וקשיח ונשמעות חלולות כשטופחים על החלק התחתון שלהן. 8 מוציאים את הכיכרות ונותנים להם להתקרר לחלוטין לפני שפורסים. טיפים:- כשמכניסים את הלחם לתנור כדאי להתיז עליו מים (עם שפריצר).- מומלץ לאפות את הכיכרות על אבן אפייה. - לאפייה אחידה, מומלץ לאפות כל כיכר בנפרד או לכל היותר שני כיכרות בו זמנית. בין הנגלות של האפייה נותנים לתנור זמן להתחמם מחדש. >> כל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב" |