פאי תפוחים וטופי קוקוס טבעוניפאי תפוחים חם עם שטרויזל מלמעלה ללא ספק ממוקם גבוה ברשימת הדברים האהובים עלינו בעולם, כאן בגרסה עם טופי קוקוס נהדר וללא מוצרים מן החי בכלל, אבל עם ריח מטריף שממלא את הבית. טעים לטבעונים ולכולם
זיו סנדלר
| SEEDS - פטיסרי טבעוני
| פורסם 04/04/16 13:54
צילום: שרית גופן, mako אוכל
|
המצרכים :לשטרויזל:
לבצק:
לטופי:
למלית:
אופן ההכנה:1 מכינים את השטרויזל: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הסוכר ושמן הקוקוס במשך 30 שניות במהירות נמוכה. מוסיפים את הקמח והאגוזים, מפעילים שוב את המיקסר, מעלים את המהירות לבינונית ומערבלים עד לקבלת פירורי בצק גסים. 2 מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים מלבד הקמח במשך 30 שניות. מוסיפים את הקמח ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק למקרר לשעה. 3 מרדדים את הבצק למלבן ומניחים בתבנית כך שדופנות התבנית מכוסות גם הן בבצק. מניחים על הבצק נייר אפייה וממלאים את שטח התבנית בשעועית או אורז, כמשקולת. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הבצק במשך 5 דקות. מסירים את נייר האפייה עם השעועית וממשיכים לאפות עוד 5 דקות, הפעם בחום של 160 מעלות. 4 מכינים את הטופי: מרתיחים את כל המרכיבים במשך 10 דקות, עד שהבעבוע מאט (אם יש מדחום לסוכר - הטופי צריך להגיע ל-112 מעלות). 5 מכינים את המלית: מערבבים את כל המרכיבים ומוזגים את הטופי על התערובת. מערבבים מהר ומעבירים לתבנית. 6 מורידים את חום התנור ל-155 מעלות. מפזרים את השטרויזל ואופים 25 דקות. * הכמויות מתאימות לתבנית אינגליש קייק אחת. >> רוצים להתחיל לאפות טבעוני? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת |