פאי אפרסמון ושקדיםהוא יפהפה, הוא טבעוני והוא יכול להיות שלכם בקלות: פאי כתום ומהמם שמתאים בול לעונה
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
הכל התחיל בניסויים שעשיתי עם אוזני המן לקראת פורים. בסופם הגעתי למתכון מצוין למלית אפרסמונים, שהשתלבה יפה מאוד עם הבצק הפריך. ואז חשבתי - למה לא להגיש את זה כל השנה בצורה של פאי? עם קצת שיפורים הגעתי לפאי טבעוני שמשלב אפרסמון ושקדים. הסוד במלית הוא ממרח השקדים ושיבולת השועל, שמצליחים להחזיק את הבלילה יציבה לאחר האפייה. המצרכים :לבצק:
למלית:
לפיזור:
אופן ההכנה:1 טוחנים במעבד מזון את כל חומרי הבצק עד לקבלת מרקם פירורי. מוציאים, מהדקים באצבעות ולשים את הבצק מעט עד שהוא מתאחד. מרדדים באופן אחיד ומהדקים לתחתית של תבנית פאי עגולה משומנת קלות. מורידים שוליים מיותרים ומעבירים למקרר ל-15 דקות. 2 מחממים תנור ל-170מעלות, ובינתיים טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי המלית. 3 יוצקים את המלית על הבצק, ומפזרים מלמעלה את השקדים ואת קוביות האפרסמון. מורחים את השמן ומפזרים את הסוכר החום. 4 אופים כ-35 דקות, עד ששולי הבצק מזהיבים. * ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.
|