המצרכים :לעוגה (תבנית עגולה 24 ס"מ):
לציפוי השוקולד (לא חובה):
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה. 2 טורפים היטב בקערה את הביצים והסוכר עד שמתקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה. 3 מוסיפים שמן, אבקת קקאו ורוויון ומערבבים שוב. 4 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את כוס הקפה ומערבבים היטב. 5 מוסיפים את הפקאנים הטחונים ומערבבים מעט. 6 מעבירים את תערובת העוגה לתבנית, אופים כ-40-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו, מוציאים מהתנור ומצננים את העוגה. 7 מכינים את הציפוי: בקערה בינונית וחסינת חום מביאים לרתיחה במיקרוגל את השמנת המתוקה. 8 מוסיפים לקערה את קוביות השוקולד וממתינים כדקה. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת שוקולדית אחידה. מוסיפים ברנדי ומערבבים מעט. 9 מצפים את העוגה, מקשטים בחצאי פקאנים ומגישים. * העוגה נשמרת בכלי אטום במקרר כשלושה ימים. חיכינו רק לך | צילום: קרן אגם, mako אוכללבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה >> בשבוע שעבר הכנו עוגת קפה עם פירורי שוקולד
|