עוגת פרג ולימוןפשוטה וקלה להכנה, אוורירית ותפוחה, ואפילו פרווה. כולנו גדלנו על עוגות פרג, וכולנו מתגעגעים לטעם של פעם. המתכון הבא יחזיר אתכם אל ימי הילדות העליזים במחי ביס אחד
צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :תבנית עגולה או תבנית חור 24 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים היטב את תבנית האפייה ומקמחים אותה מעט למניעת הידבקות. 2 משרים את גרגירי הפרג במים רותחים למשך כ-10 דקות. 3 טורפים היטב בקערה את הביצים והסוכר למשך כמה דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה (גובה העוגה תלוי בזה, ממליצה לא לוותר). 4 מוסיפים את השמן ותמצית הווניל וממשיכים לטרוף. 5 מוסיפים את קליפת הלימון, המיץ וגרגירי הפרג (עם המים), ומערבבים היטב. 6 מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית. 7 אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. 8 מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. * העוגה נשמרת כ-4 ימים כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר. אפשר עוד פרוסה? | צילום: קרן אגם, mako אוכל>> לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה
|