עוגת תותים בחושה עם פירורי שטרויזל שקדיםעכשיו, כשהתותים כבר בשלהי עונתם, אני מנצלת כל רגע שהם עוד פה ומכינה מהם מלא מתוקים. אחד מהם הוא העוגה הזו - עוגת תותים נהדרת עם פירורי שטרויזל פריך וטעים. איך הכל נכנס בקערה אחת? נכנס, כמו גדול נכנס
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :
לציפוי שטרויזל:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות, משמנים ומקמחים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ. 2 בקערה גדולה ובעזרת מטרפה ידנית מקציפים את החמאה עם הסוכר החום למשך כדקה עד לקבלת תערובת בהירה ואחידה. 3 מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם וטורפים. 4 מוסיפים גם שמנת חמוצה, חלב ותמצית וניל, ומערבבים. 5 מוסיפים מלח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה וקמח, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ולא יותר. 6 מקפלים פנימה כוס וחצי מתוך כמות התותים. 7 מעבירים לתבנית, מיישרים את פני הבלילה ומפזרים מעל את חצי כוס התותים הנוספת. 8 מכינים את השטרויזל: באותה הקערה שהשתמשנו בה, מערבבים בעזרת הידיים קמח, סוכר חום וקוביות חמאה. מפוררים הכל יחד עד לקבלת תערובת פירורית. מערבבים פנימה את השקדים הפרוסים. 9 מפזרים מעל תערובת העוגה באופן אחיד ושווה את הפירורים, מעבירים לתנור החם ואופים 50-60 דקות. את זה אנחנו ניקח. תודה | צילום: קרן אגם, mako אוכלהערות: * זמן האפייה משתנה מתנור לתנור, כדאי להתחיל לבדוק את מוכנות העוגה אחרי 45 דקות אפייה. * רצוי לשמור את העוגה בכלי אטום במקרר. לפני ההגשה יש להוציא אותה ולתת לה להגיע לטמפרטורת החדר. * העוגה במיטבה יום-יומיים אחרי הכנתה. לבלוג של קרן - נשואה למאפייה |