עוגת פקאן, קינמון וסוכר חוםכשאנחנו חושבים על שילוב נכון של מרכיבים, העוגה הזו מיד עולה לנו לראש: אגוזים לבחירתכם, קינמון וסוכר חום. ביחד? הרווחתם חגיגה של טעמים בפה שבאה נהדר עם כוס קפה ואפילו סתם כוס חלב קר
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לעוגה (תבנית מלבנית 20*30 או תבנית עגולה 24 ס"מ)
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה. 2 בעזרת כף מערבבים בקערה את החמאה, הסוכר החום והסוכר הלבן עד לקבלת מרקם משחתי. 3 מוסיפים את השמן והביצים (אחת אחת), ומערבבים מעט. 4 מוסיפים את השמנת החמוצה והחלב ומערבבים שוב. 5 מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 6 מעבירים מחצית מהבלילה לתבנית ומיישרים. 7 מפזרים מעל חצי מכמות הפקאנים, ומעליהם מפזרים את חצי מכף הקינמון. מעל הכל מפזרים חצי מכוס הסוכר החום הכהה (השיטה הטובה ביותר לפזר את הסוכר היא באמצעות הידיים). 8 שופכים מעל את מה שנותר מבלילת העוגה וחוזרים שנית על פעולת הפיזור של האגוזים, הקינמון והסוכר. 9 מעבירים לתנור ואופים כ-45 דקות או עד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא יבש. מצננים ומגישים. טיפים: • העוגה נשמרת בכלי אטום כשלושה ימים בטמפרטורת החדר. • אפשר לערבב את כל חומרי הציפוי בקערה ולפזר אותם יחד, חצי בכל פעם. לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |