המצרכים :לתבנית 24 או שתי תבניות אינגליש קייק:
לציפוי שוקולד (אופציונלי):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית או התבניות. 2 טורפים בקערה את הביצים עם סוכר עד לקבלת מעט נפח. מוסיפים דבש, חמאה, ברנדי ושוקולד מריר ומערבבים היטב. 3 מוסיפים את הקפה והשמנת החמוצה ומערבבים שוב. 4 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 5 אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. 6 לציפוי: מחממים שמנת מתוקה במיקרוגל בקערה חסינת חום לכדי רתיחה עדינה. מוסיפים את השוקולד המריר והחמאה ומניחים לדקה. לאחר כדקה מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה. מצפים את העוגה בעודה חמה. ![]() * העוגה נשמרת כ-4 ימים בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב.
לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה ![]() | ![]() |