עוגת אגסים ושקדיםאתם יכולים לבחור לאכול אותה חמה מיד כשהיא יוצאת מהתנור, אבל גם יום אחרי היא תהיה לא פחות מנהדרת. שילוב מקסים של אגסים, שקדים ופקאנים, שיהפוך לכם את סוף השבוע הקרוב לכזה שלא תרצו שיסתיים
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :(תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה. 2 מסדרים את פרוסות האגסים בתחתית התבנית באופן חופף עד לכיסוי מלא של התחתית. מפזרים מעליהם את הפקאנים הקצוצים. 3 מוסיפים לתבנית (מעל האגסים) את סוכר הווניל ומיץ הלימון, ומניחים את התבנית בצד. >> והנה מתכונים מעולים לעוגת תפוחים 4 מערבבים במהירות בקערה את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת מעט תפוחה. 5 מוסיפים את השמן, תמצית הווניל והרוויון וממשיכים לערבב. 6 מוסיפים את אבקת השקדים, הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה. 7 שופכים את תערובת העוגה על תערובת האגסים בתבנית. 8 ואופים כ-45-50 דקות (מומלץ לבדוק את העוגה כבר אחרי 35 דקות). העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. 9 מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר. * העוגה נשמרת עטופה היטב במקרר כשלושה ימים. והנה הרגע לו חיכיתם | צילום: קרן אגם, mako אוכללבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |