עוגת וניל שוקולד צ'יפסיש לנו כבוד לעוגות מסובכות, אבל אפילו יותר כבוד לכאלה שמתקתקים ברבע שעה, כמעט בלי ללכלך כלים, והן עדיין יוצאות טעימות, ריחניות ומספקות. כן כן, בדיוק כמו זאת
צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :
אופן ההכנה:1 משמנים תבנית אינגליש קייק ומחממים תנור ל-180 מעלות. 2 טורפים בקערה את הסוכר, הביצים והשמן. 3 מוסיפים חלב, תמצית וניל, קמח ואבקת אפייה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה 4 מוסיפים לתערובת כשלושת רבעי כוס שוקולד צ'יפס (את הרבע הנותר שומרים בצד), ומערבבים מעט. מעבירים לתבנית ומיישרים. 5 מפזרים מעל התערובת את רבע כוס השוקולד צ'יפס שנותרה. 6 אופים כ-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. 7 מוציאים מהתנור ומעטרים באבקת סוכר. * לגרסה בריאה יותר אפשר להמיר עד מחצית מכמות הקמח בקמח כוסמין מלא או בקמח חיטה מלא. * העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר כארבעה ימים. * כדי להימנע משקיעת השוקולד צ'יפס לתחתית העוגה אפשר לערבב אותם עם מעט קמח לפני הכנסתם לתערובת. * לגרסת פרווה: ממירים את החלב בחלב סויה או במיץ תפוזים. |