המצרכים :לעוגה (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):
לשימון התבנית:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות. 2 משמנים היטב את התבנית בחמאה רכה, ומפזרים את שתי כפות הסוכר. מנערים היטב את התבנית כך שהסוכר יצפה את כולה, ונפטרים מעודפי הסוכר. 3 מקציפים בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית את הסוכר והחמאה למשך 2 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. 4 מוסיפים את הביצים, אחת אחת, וטורפים היטב. 5 מוסיפים את השמנת המתוקה וטורפים עוד כ-2 דקות עד לקבלת נפח. 6 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסודה לשתייה ומערבבים היטב. 7 מעבירים כשלושת רבעי מהתערובת לתבנית. מוסיפים לרבע הנותר את הנס קפה ואבקת הקקאו, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת כהה. 8 שופכים את התערובת הכהה לתבנית, על התערובת הבהירה, ובעזרת סכין יוצרים מראה שיש בתנועות סיבוביות. 9 מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות. מחדירים למרכז העוגה קיסם. אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה. 10 מוציאים, מצננים מעט והופכים את העוגה על גבי רשת צינון. מקשטים באבקת סוכר. * העוגה נשמרת בכלי אטום בטמפרטורת החדר כ-4 ימים. *לבלוג של קרן - נשואה למאפייה |