עוגת תפוחים וקינמוןהמקור של העוגה הנהדרת הזו נמצא כנראה אי שם בגרמניה, מה שכבר הופך אותה למיוחדת במינה. אבל האמת היא שלא משנה מה המקור שלה, היא ביתית, טעימה, יפה, ובעיקר עושה חשק להרבה יותר מפרוסה אחת
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לעוגה (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ)
לקישוט:
אופן ההכנה:1 משמנים תבנית את תבנית האפייה, ומחממים את התנור ל-180 מעלות. 2 מערבבים בקערה את הסוכר והחמאה, מוסיפים את הביצים, ומערבבים שוב. 3 מוסיפים את גרידת לימון, החלב, הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 4 מעבירים את התערובת לתבנית. בשלב זה התערובת תיראה מעט נמוכה ביחס לתבנית וזה בסדר גמור. 5 מסדרים את פרוסות התפוחים מעל תערובת העוגה, ולוחצים עליהן מעט כדי שייכנסו פנימה. 6 מפזרים מעל התפוחים את אבקת הקינמון וסוכר הווניל. 7 מכניסים לתנור ואופים כ 50 דקות, או עד שהקיסם שהחדרתם למרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. 8 מקשטים באבקת סוכר. טיפ: שומרים את העוגה עטופה במקרר במשך שלושה ימים, ומוציאים אותה מעט לפני ההגשה.
לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |